Meningen med livet.

1 röster
6627 visningar
uppladdat: 2006-12-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag tror inte att man kan bestämma en speciell mening med livet, för jag tror att alla skapar sin egen mening. För vissa är meningen med livet att hitta kärleken, för andra är det kanske att bilda familj. Jag lever för musiken och vännerna, det är nog min mening med livet just nu i alla fall. Jag tror inte att man nödvändigtvis måste finna en mening med livet, bara man känner att man har någonting som är värt att leva för.
Jag kan inte tro att det finns någon gud, det är helt orimligt för mig. Men jag kan heller inte bevisa att han inte finns. Jag tror att om gud hade funnits och om han hade varit så god som de kristna säger så hade inte livet varit så hemskt för vissa människor. Vissa människor säger att man själv väljer om man tror på gud eller inte och då själva avgör hur man ska ha det, det förstår inte jag. Menar de då att gud bara gör livet bra för dem som tror på honom? Jag tror att det kan ha funnits någon som hette Jesus men jag tror inte att han var så speciell som de kristna tror. De har inga bevis för det, men det är ju deras tro. Det kan lika gärna ha varit någon som ljög ihop en historia och sedan började människor tro på det. Jag tror också att tron på gud har mycket att göra med hur man är uppväxt, hade mina föräldrar varit jättekristna och gått i kyrkan varje vecka så hade kanske jag också varit det. Mina föräldrar tror på gud men jag får välja själv vad jag vill tro på, och jag har valt att inte tro på gud.
Eftersom jag inte tror på gud så har jag också väldigt svårt att tro att det skulle finnas en ond makt, tillexempel satan. Jag tror att det finns andar och andra övernaturliga krafter, men jag tror inte nödvändigtvis att de är onda. Jag vet att vissa har svårt att tro på andar mm. Men om man inte tror så är det svårt att se när det händer övernaturliga saker. Jag har alltid trott på andar och spöken, och har varit med om många oförklarliga saker. Jag och de andra i familjen har alltid känt att vi inte är ensamma i husen vi bott i, ibland kunde man helt plötsligt höra en spegel ramla ner och krossas mot golvet men när jag tittat så har det inte hänt något. Jag kan ju inte säkert säga att det skulle vara andar, men jag har ingen annan förklaring.
Jag vet inte riktigt hur jag tror att vi har kommit till men jag tror inte att det var av en slump som vi kom till, det måste ha funnits någon mening med det. Jag tror att vi människor ursprungligen kommer ifrån aporna, och att vi har utvecklats mer och mer genom åren. Men jag tror ändå att aporna var smartare på ett sätt för de förstörde inte jorden på samma sätt som vi gör nu. Det finns ju så många olika sätt att tro att jorden har kommit till på. De kristna tror kanske att gud skapade Adam och Eva, men det gör inte jag. Om människan är skapad så känns det ju som om vi bara vore produkter. Bibeln talar om att Gud skapade Adam och Eva och sedan fick de bara söner, det är i alla fall vad jag har hört. Och hur fortsatte de då sedan? Jag har aldrig hört att Gud skapade fler människor. Är alla släkt då? Det finns så många frågor som ingen vet svaret på och jag tror inte att någon någonsin kommer att hitta ett svar. Visst kan det vara intressant att veta hur vi människor kom till men enligt mig är det bättre att leva i nuet och se framåt. Komma på nya sätt att göra jorden bättre.
Jag tror att det spelar en stor roll hur vi lever här på jorden, för oss själva och för alla andra. Om vi tillexempel skulle dela med oss av all mat och alla pengar vi har till de fattigare länderna så kanske inte så många människor hade dött av svält och sjukdomar. Jag tycker inte att människan tar vara på och gör någonting bra av sin vistelse här på jorden. Människor ödslar alldeles för mycket tid på att hata och ha fördomar mot andra människor i dagens läge enligt mig. Jag tycker också att vi människor borde ta mer ansvar för jorden och kämpa för att göra den till ett bättre ställe att leva på. Många tänker inte framåt utan tror att ”bara jag har det bra så ordnar det sig” Det tror inte jag. Ingenting kan ju ordna sig om man inte försöker göra nånting åt det. Engagera sig i miljöfrågor tillexempel. Vi förstör jorden med allt vårt skräp och alla avgaser. Är det verkligen värt att köra bil när man vet hur mycket man förstör? Jag tycker att människor borde ta mer ansvar och ta hänsyn till naturen och allt annat här på jorden, så kanske vi kan göra den till ett bättre ställe att leva på.
Jag har funderat mycket på vad som händer efter döden, men inte riktigt kommit fram till något svar. Fast jag inte tror på Gud så tror jag att man kommer till någon slags himmel, eller i alla fall tillett bättre ställe. Eller så tror jag att man föds om på nytt som en annan människa eller ett djur, för att uträtta något man misslyckas med i ett tidigare liv. Jag tror att alla haft ett tidigare liv. Det känns lite läskigt att tänka på livet...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Meningen med livet.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-12-22

    ni läser, men kommenterar inte

  • Inactive member 2007-05-30

    jagb tycker precis somdu angåe

  • Inactive member 2008-05-27

    Du skriver att du trodde att m

Källhänvisning

Inactive member [2006-12-19]   Meningen med livet.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7356 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×