Kött är mord

6038 visningar
uppladdat: 2007-12-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag tycker att det är fel att äta kött eftersom att man tar ett liv. Oftast ett fullt friskt, oskyldigt liv. Man mördar någon, någons son/dotter kanske mamma/pappa bara för att äta det.

Om vi börjar med rättigheter. Alla borde väll ha samma rättigheter? I alla fall till ett liv! Precis som att man borde ha rättigheten till att leva borde man ha rättigheten till mat.

Sedan är det onödiga pengar. Det är så jäkla dyrt med skiten men ändå fortsätter man. Hade vi lagt ner alla dessa pengar vi lägger på köttindustrin så hade vi kunnat ex förbättra livet för många, världssvälten ex. Tänk så många barn i Afrika som hade kunnat slippa svälta ihjäl. Man kunde ha lagt ut pengarna till ett förbättrat jordbruk vilket skulle leda till mer mat åt alla. Jag har hört många säga: ”om alla blir vegetarianer skulle alla växter ta slut och djuren ta över världen”. Hade alla blivit vegetarianer skulle man sluta avla fram så många djur och förbättra jordbruket så att det blev färre djur och mer grönt. Eller på medicinen, forskarna hade snabbare kunnat hitta vaccin mot olika världs sjukdomar med mer pengar. För då skulle de ju kunna göra fler laborationer, tester osv. Tänk så många man skulle rädda med ett vaccin mot AIDS eller Cancer.

Många tror också att man blir svag och skör utav att ej äta kött men är växtprotein verkligen så dåligt? Vegetarianer lever i all allmänhet 4 år längre i genomsnitt än vad köttätare gör eftersom att människan inte är gjord för att äta kött. Kroppen behöver heller inte ödsla energi på att få bort gifterna man får från kött. Om man tittar på de anatomiska skillnaderna mellan köttätare och växtätare/människor så ser man skillnaden här är några exempel.
Tänderna – Köttätare har vassa tänder gjorda för att slita i sönder kött. Människor/växtätare har platta hörntänder för att kunna mala sin mat.
Tarmsystemet – Köttätare har ett tarmsystem endast 3 ggr sin kroppslängd så att köttet inte skall hinna ruttna. Människor/växtätare har ett tarmsystem som är runt 12 ggr sin kroppslängd för att få ut så mycket protein som möjligt av maten.
Magsyran – Magsyran hos köttätare är stark för att kunna mala ner hela kadavret medan växtätare/människor har en magsyra som inte är så stark.

Vissa säger att djur inte borde finnas om vi ändå inte skall äta dem. ”Då kan man lika gärna avliva dem, det gör ju ingen nytta.” Säg det till alla människor som någon gång har blivit räddade av en hund när de kommigt vilse i ex skogen eller snön. Säg det till alla som skulle ha drunknat och dött ifall inte den hunden hittat till platsen och hoppat i och räddat dem. Tänk så mycket djur gör för oss. Inom räddningstjänsten finns det massor av djur som hjälper till. Narkotikahundar får bort en jävla massa skit som knark från gatan. Många handikappade skulle inte klara sig utan sin hund. Hur många människor skulle bo med en människa som är förlamad i överlivet. En människa man måste ta på strumpor, hämta telefonen, putta upp ifall de ramlar i rullstolen och alltid finnas där, inte döma utan bara älska och ta hand om. Hur många skulle det?
Sara 9a
Sen så kan man tänka på alla som kommigt bort i ställen där man aldrig kunnat komma fram utan häst. Och i år har hästen hjälpt människan att transportera sig själv snabbt ifrån ett ställe till ett annat på samma sätt som hundar i år har hjälpt människan med olika saker som ex jakt osv. Och alla terapidjur som hjälper till när man är ledsen eller har olika svårigheter. Kor och hästar hjälper till i jordbruket. Så de som inte tycker att man borde ha kvar djur borde ta sig en funderare. Varför mördar vi då inte handikappade? Vad gör de i samhället? Och alla som sitter inne, de kan vi mörda så slipper vi alla fängelsekostnader.

Sedan har vi väll alla hört det här om att det inte är fel att mörda och äta djur eftersom att de inte känner något, de har inga känslor. Jag blir så jävla arg av dessa kommentarer. Alla som har varigt med när man skilt en kalv från dens mor har hört hur modern och kalven ”skriker” efter varandra. Det skär i hjärtat. Hur förtvivlad kon måste bli när de tar hennes lilla kalv. Det finns dem som har tagit kalven bara någon dag eller två efter den födds och sedan gött den som fan för att någon skall gå på en fin restaurang och äta kalv. ”Mamman minns inte att man tagit kalven efter ett tag” Jag tror att alla djur minns, om det är något så viktigt varför glömma det? Ta Lady som exempel. Hon är 4 år och när hon var ca 6 månader fram tills hon var ca 1 år blev hon slagen. När Aida kom hem med henne var hon så rädd så att det inte var sant. Nu 3 år senare är hon världens perfektaste familjehund som skulle gå igenom eld och vatten för dem hon älskar. Men fortfarande nu 3 år senare så är hon...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kött är mord

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-11]   Kött är mord
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8942 [2024-07-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×