Direktörer är värda sina höga löner

2213 visningar
uppladdat: 2007-12-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I Sverige är det fult att tjäna pengar. Vi rasar över att Svenskt näringslivs vd får en lön som överstiger Färöarnas BNP, vi rasar över att Ericssons vd Svanberg tjänar långt över miljonstrecket om året, och vi rasar över pensionssystem som ger chefer fallskärmar som klarar det värsta av höjder. För vad ska cheferna med dessa pengar till? Och lön för mödan, nä det ska de väl inte ha? Om däremot tant Lisa på Gotland vinner 25 miljoner på triss, då jublas det minsann i hem och huse. Bra gjort tant Lisa! Som var så duktig att du lyckades skrapa till dig ett miljonbelopp. Men fy skäms Svanberg, som genom hårt arbete och ett engagemang som är utom denna värld lyckas tjäna ihop samma belopp. Han är ytterst ansvarig för ett av världens största företag, han ansvarar även för att miljontals kunder kan använda sina mobiltelefoner och andra tekniska prylar på bästa möjliga sätt. Men en lön som motsvarar det ansvaret och som är marknadsmässig, nä det är han absolut inte värd.

En sak får vi inte glömma. Det finns chefer av olika slag som genom oärliga överenskommelser och andra oegentligheter lyckas tillskansa sig oerhört mycket pengar. Det är inte dem denna krönika handlar om. De jag pratar om är vanliga höga chefer som lyckats med något som de övriga inte lyckats med, då tycker jag de är värda sin lön. Oavsett hur stor den är.

Många tror att bonus system och liknande går stick i stäv med svensk välfärdspolitik, det är fel. Desto fler människor som tjänar bra, desto mer inkomster får staten. Det är en enkel ekvation, men ack så jobbig att förstå för avundsjuka medborgare. Gemene man förstår inte att vi ”vanliga” också får en del av kakan, i form av bättre sjukvård, skola och liknande. Något måste vi göra, vi måste bli av med denna uråldriga mentalitet. För om vi inte tillåter folk att tjäna pengar i Sverige, ja då faller hela välfärden ihop. Få folk att förstå att det är bra att deras medmänniskor tjänar mycket pengar, då tror jag vi har kommit en bra bit på väg, i våran strävan efter ett stabi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Direktörer är värda sina höga löner

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-03-03

    Du har så rätt, folk som har p

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-12-17]   Direktörer är värda sina höga löner
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9013 [2021-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×