Ingen riktig mamma

5898 visningar
uppladdat: 2003-05-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Ingen riktig mamma är en stark berättelse genom sin ärlighet och sina försök till objektivitet, sin vilja att varna och väcka. Boken har inget självmedlidande men levande och äkta historia av reaktioner vid en fruktansvärd katastrof.


Egentligen, boken är skriven med dubbla perspektiv, den egna uppväxten och livet som småbarnsföräldrar ena sidan och de svåra problem som börjar när Anna sommaren 1981 lever i ett kollektiv på Sicilien och hur hon börjar röka hasch. Om hur hon återvänder, gör upprepade självmordsförsök och till sist hamnade på ett psykakut hem.
Varför gick det som det gick? Finns det någon riktig mamman?

Boken handlar om Anna och hennes mamma (Ellen). Ellen var i USA för att utbilda sig en journalist kurs som hon var alltid nyfiken på, där möte hon en man ( Imre) ursprungligen från Ungern och talar bra engelska. Ellen följde honom hem redan första kvällen och hon var bjuda på whisky. Natten var heta och romantisk, de älskade varandra, ägget befann sig precis i rätt läget i livmodern behövs det bara en droppe sperma för att ägget skall bli befruktat. Det händer inte så ofta i ens liv, men det händer just då och hon blev med barn samma natt.

Imre var inte beredd för någon barn och tyvärr hade han redan upptagen då, föreslog han att abort barnen men Ellen inte ville det. Hon föredrar att åker tillbaka till Sverige fast hon blev inte klar med utbildning. Sverige är ju ett bra land med föräldrar och barnstöd det ansåg hon, innan flyttade tillbaka och föda Anna och sedan den hade hon blivit en ensam mor.
Hela problemet började när Anna är 18 år, en duktig och begåvad flicka, väldigt nyfiken som sin mor och mycket förståndig. Hon reser i Italien och hamnar i kretsar där man umgås fritt med hasch och också experimenterar med tyngre droger. Anna trodde att det kan vara farligt med hasch när man är sjuk. Då, hon aldrig märke att hon förändras, att moralbegreppet och verklighetsuppfattning gradvis försvagas. Ellen reser ner till Italien för att få hem Anna men Anna vill inte lämna sitt liv som vindruvsplockare, som liftare, som evig resenär på väg mot avlägsna platser.

Och till sist kunde Ellen få henne hem och istället för att få bättre liv lever hon en av värsta livet genom att blev inlåste i psykosakut hem när hon började röka hasch och gjorde en upprepade mordförsök.

Jag anser att ingen har så mycket felet på den katastrofen. Fast de både (Anna och hennes Mamma) försökte att få livet bra men livet gick åt annat håll, d.v.s. Att Anna hade sin egen plan att ta sig ur denna fället som Annas mamma gjorde med radikala till henne därför att, hon ville få henne ur hasch kommunen. De både hade bra tankar att lösa saker men de aldrig kommer överens eller tala om, för varandra om hur saker ska lösa sig.

Grundligen, det var Anna mammas fel, för att kunde har älskat med någon som hon inte känner sig till, en man för en kväll. I alla fall är ingen perfekt men man bor vara försiktig och förståndig när man just träffar någon som man inte känner och intresserad i. Och för Anna, jag tycker att det en lite del om hur föräldrar ska uppföra barnen flesta ligger också på hur barnen ska uppfostra sig. T.ex. Anna hade fyllt 18 år när hon åkte till Italien och bodde bland de som röka hasch. Hon var gammal nog och borde veta skillnaden mellan bra och dåligt, än hennes mamma som jagade henne för att få ett bra liv.

Jag h...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ingen riktig mamma

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-22]   Ingen riktig mamma
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2141 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×