Elvis presley

9 röster
46841 visningar
uppladdat: 2005-02-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Om jag säger rock’n’roll. Då säger du –Elvis Presley!
Elvis kallades också the kind of rock’n’roll eller the king! Han tog flickorna och hela världen med storm, Elvis Presley!

Elvis- The King


Elvis föddes den 8 januari, han var tvilling med Jesse Garon Presley. Men Jesse dog direkt efter födseln. Han växte upp fattigt, och föräldrarna hade olika jobb så de skulle klara sig. De hade inte ens råd till en gravsten till Elvis tvillingbror Jesse. 1941 började Elvis i skolan. När han var 10 år ställde han upp i en musik tävling, han kom då tvåa. 1948 började han i Memphis och började high School. Elvis fick jobb lastbils chaufför.
En dag när han körde såg han en skylt man kunde spela in skivor för 2 dollar. Han åkte till studion och spelade in en låt. Skivbolaget hette: Sun Records.
Chefen gillade Elvis direkt och han tog folket med storm, hans första låt ”Baby let’s play house”. Efter skivan släppte han ytterligare två skivor, och kom på första plats på topplistorna.
1956 kom Elvis stora genom brott. Han släppte skivan ”heartbreak Hotel” han sjöng i tv 11 gånger och en låt till en film
– Love me tender

1953 började Elvis i skolan, och började arbeta som lastbils chaufför. Han träffade så sin framtida fru, Priscilla Beaulie, när han hade militärtjänst i Tyskland. Han tog med henne till USA hon var bara 14 år, och han var 25 år. Dem gifte sig den 1 maj 1967 i Las Vegas. Efter 9 månader efter vigelsen fick det ett barn som de döpte till Lisa Marie. Hon var de enda barnet som Elvis hade under sin korta livstid.
Elvis skaffade ett eget flygplan och döpte planet till ”The Lisa Marie” han toppade listorna, och hamnade på Billboard listan och stannade i 25 veckor.
Elvis karriär blev bara bättre och bättre, han gjorde två långfilmer.

Han spelade in dessa skivor:

• Too much
• All shook up
• Teddybear
• Jailhouse rock

(Elvis var den första vita mannen som hade toppat listorna med blues)

När han åkte in i militär tjänst så var saknade så stor efter hans föräldrar. Genom telefon fick Elvis höra att hans mamma hade dött i gulsot och hon hade ett svagt hjärta. När han kom hem från militären var det fullt av fans, så Elvis fick då skaffa livvakter.
Han släppte ut en skiva till vid namn: Elvis is back. Som gick upp på andra plats på Billboard listan.

Fakta om Elvis

• Längd: 183 cm
• Vikt: 82 kg
• Hårfärg: Cendré (ljust ljusbrun). Han färgade håret svart.
• Ögonfärg: Blå
• Bröstvidd: 100 cm
• Midja: ca 81 cm
• Höftvidd: 104 cm
• Blodtyp: O

Några hitlåtar
1956 Heartbreak Hotel, Don’t Be Cruel, Hound Dog, Love Me Tender.
1957 Too Much, All Shook Up, Teddy Bear, Loving You, Jailhouse Rock,
Treat Me Nice.

1958 Don’t, Wear My Ring Around Your Neck, Hard Headed Women, King Creole, One Night.
1959 A Fool Such as I, I Need Your Love Tonight, A Big Hunk O´Love, Stuck on You.
1960 It’s now or Never, Are You Lonesome Tonight.
1961 Surrender, Little Sister, Can’t Help Falling in Love.
1962 Good Luck Charm, Return to Sender.
1963 Devil in Disguise, Bossa Nova Baby.
1964 Viva Las Vegas, Such a Night.
1965 Crying in the Chapel.
1968 If I Can Dream.
1969 In the Ghetto, Suspicios mind
1972 Burning Love



Så dog Elvis Presley

Elvis började ta droger för att klara av det hetsiska livet som han levde. Alla medel han tog hade läkare skrivit ut. Dagen han dog så skulle han förbereda sig inför en konsert som skulle äga rum i Portland. Så på morgonen innan konserten la han sig i sin säng i Graceland för att vila lite, då dog han. Det var den 16 augusti som världen fick beskedet att Elvis ”The King” Presley hade dött. Han dödsorsak var inte knarket eller läkemedlens som han tog får dom skulle aldrig orsaka en sån snabb död utan det var för han hade oregelbunden hjärtverksamhet. Först begravdes han bredvid sin mor i Memphis men dom både vart flyttade till Graceland för att senare begravas. På hans begravning kom det 75 000 fans och folk som respekterade honom, och varje år vallfärdar det flera tusen människor till hans gravplats.

Efter Elvis död så har det pratats om och skrivits om att Elvis fortfarande lever.
Efter han död har dokumentärer gjort, böcker, (en bok heter Elvis Aaron Presley där man kan följa hans liv), överallt kan man se Elvis i läroböcker, i hemmen, på stan. Han kommer alltid vara våra ”The King”


Jag ville jobba om Elvis för att jag har hört så mycket om honom så jag ville fördjupa mig mera. Både min morfar och min mammas bröder är ett stort fan till Elvis Presley. Jag ville lära mig mer om Elvis. I detta arbete lärde jag mig mycket om Elvis och hans karriär som musikartist. Det fanns saker som jag visste om Elvis innan och saker jag inte visste om.

Jag har sett några Elvis filmer på Discovery där man inriktade sig på begravningen och fansen. Det var fruktansvärt att se. Elvis var en gud. Och är fortfarande!
Jag tyckte Elvis skilde sig från andra stora artister på den tiden för han var ny, fräsch och tuff med en riktigt bra musiktalang, han kommer vara en legend bland hela värden. Hans musikstil liknade inte någon man hade hört innan, för det var en blandning mellan R & B och country. Man har ju hört nya Elvis som försöker likna honom exempel: Brolle Jr.
I Kristianstad har jag varit och sett Glenn With och han framför Elvis låtar. Jag tycker han är charmig, och härligt och höra Elvis låtar, och Glenn Wish har fräcka kläder med.

Jag valde Elvis för att han var så känd. T ex om man skulle fråga en 6-åring på stan om han/hon visste vem Elvis Presley var så skulle men nog få ett bra svar! – Elvis rock-kungen!

. Elvis hade också tur att han var vit. Skulle han vara svart och inte ha lika vackert utseende så skulle han nog inte bli lika känd, för att på den tiden så var USA väldigt rasistisk (kanske världens mest rasistiska land). Men det gick bra för honom. Hans look, and charmighet, så lyck...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Elvis presley

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-07]   Elvis presley
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3499 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×