Krig

2 röster
5542 visningar
uppladdat: 2005-03-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Min åsikt

Åh, allt detta krigande. Vad vinner man på att vara osams med varandra. Kan man inte försöka hitta någon fredlig lösning. De flesta som skadas, dödas och blir lidande av kriget är civilbefolkningen. Det finns nästan alltid en fredlig lösning, det gäller bara att hitta den. Och det gör väldigt få. Vad är egentligen meningen med krigen? Att ha ihjäl som många civila som möjligt? Nää, det är de ju förstås inte, men det är bara sånt man hör om. Det är klart man kan bli väldigt förbannad på ett land, men man kan väl försöka lösa konflikten på ett bra och fredligt sätt. Då slipper man krigen. Det bästa vore ju egentligen om man skulle sluta utbilda soldater.
Då skulle ju ingen kunna kriga. Det skulle ju vara bra. Fast då skulle nog Georg Bush få ett väldigt tråkigt liv, eftersom hans plan är att ta över världen. Och då måste man ju kriga eftersom inget land tänker ge sig. Det är ju så det blir ett krig.
Men det kan ju bli bra efter kriget. Som Vietnamkriget, Vietnam blev ju självständigt efteråt, och man vet ju inte hur det blir i Irak. De slipper förstås Saddam men det kanske kommer en ny hemsk ledare och intar tronen!


Historia

Krigat har man alltid gjort. Vikingarna är ju ett tidigt känt folk som krigade hela tiden. De åkte runt och erövrade världen. Det är väl på den vägen det är, blir man arg så blir det krig.
Ja, det finns väl inte så mycket mer historia kring krig. Vi vet vad krig är, innebär, och vart de stora krigen ägt rum. Men vi fattar aldrig handlingen. För det finns ingen handling. Det finns inte ens ett bra själ till att börja kriga. Det är bara så fel!


Slutsats

Jag går in på en hemsida och söker på just krig. Och vad kommer det fram? Jo, mer än 70 träffar, som handlar om olika krig, recensioner om krigsfilmer/böcker. Det finns ju så mycket ondska i världen så det är inte riktigt klokt. När vi läser i tidningen om krig, förföljelser, hungersnöd och andra eländigheter kan man känna ”vilken tur att det inte har drabbat mig”. Men det är redan för många drabbade i världen. Och även om man gör allt man kan, typ skickar kläder, lägger en slant i ”rädda barnen” bössan, så hjälper bara det en liten del av alla drabbade. Att ingen kan fatta vad kriget innebär. Folk blir ju hemlösa, sjuka och de till och med mister livet i alla bombanfall. Vi kan bara vara glada att vi lever och har det bra här i Sverige. Det man kan tänka på är att vi har det bra här, och andra har det inte lika bra. Så om det regnar, tänk inte ”usch då, nu blir jag blöt och mina nya fina skor blir förstörda”. Barn på flykt nere i Afrika har kanske inte några skor, och skulle bara bli gla...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Krig

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-06-07

    Ja, krig kan ju vara ett helve

  • Inactive member 2009-05-10

    Men vet du vad, här sitter du och skriver din uppsatts och kan få med nästan vad du vill, men säg mig har du nånsinn stoppat i en slant i en bössa eller skickat pengar till ett fattigt land. Det är lätt att skriva men man måste ochså göra det själv.

Källhänvisning

Inactive member [2005-03-24]   Krig
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3754 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×