I ondskans spår

2950 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Författaren till boken heter Peter Robinson och är bosatt i Toronto med sin fru Sheila för tillfället men är född 1950 i Yorkshire men alla hans böcker utspelar sig i hemlandet England, London.
Peter har skrivit många böcker och jag har bara läst den här som kom ut 2002 men innan den här skrev han en bok som heter en ovanligt torr sommar som handlar om samma personer som är i den här boken, och så har han skrivit en bok som nyss kommit ut som heter efter alla år av saknad det också är samma personer med, och sen hitta jag en bok som också handlar om samma personer som heter en lek med eld, jag vet dock inte i vilken ordning den skulle vara i. Men jag kommer att läsa dom böckerna med för jag blev alldeles fast i den här.
Boken handlar om att en tjej vid namn Maggie Forest, vaknar upp mitt i natten, och går ner för att hämta ett glas vatten men så hör hon konstiga ljud från grann huset, hon ringer polisen för hon vet att det är ett par som bor där och allt står inte helt rätt emellan dom. När polisen kommer dit så knackar dom först på men det är ingen som öppnar så dom börjar ana att allt inte är som det ska, dom bryter upp dörren och hittar en kvinna som är blodig, som annars heter Lucy Payne, och hon är gift med Terence Payne. Så en av poliserna sitter kvar hos Lucy för att se att hon vaknar upp lite, och den andra polisen går vidare i huset och kommer till en källar dörr, och ropar på sin kollega som kommer.
Dom går ner tillsammans i källaren. När dom kommer ner dit känner dom en hemsk doft, dom ser en dörr och att det lyser därifrån, sen en av poliserna öppnar dörren och går in, men fort så kommer Terence och slår ner honom och börjar ge sig på den andra polisen som gör allt och lite mer för att skydda sig och dödar nästan Terence. Men hon hinner inte göra det hon ringer efter fler poliser och däribland är komisarie Banks som kommer leda den här gruppen som ska lösa det, och det blir en himla utredning i den källaren och ju mer man hittar desto mer förvirrad blir man, den här Terence har inte bara slagit sin fru utan är också orsak till ett antal barn mord för ett tag sen.
Från början så är Lucy den oskyldiga slagna kvinnan men man börjar snoka i hennes liv och hittar bara mer och mer där också och man får veta att hon också har till stor del till barnmorden.
Maggie som inte vet något om Lucy tycker synd om henne eftersom hon också har blivit slagen av sin förra man och vet hur det är och står på Lucys sida. När Lucy kommer ut från sjukhuset så får hon bo hos Maggie, men en dag så ska Maggie ut på en tv intervju, och lämna Lucy själv i huset och säger att hon kommer tillbaka om några dagar. Men hon kommer hem lite tidigare, hon kommer in i huset och ser att det lyser från hennes sovrum och tror att Lucy har somnat med tv:n på eller något sånt.
Hon går upp för trappan och ser att Lucy ligger där naken och tittar på en inspelad porrfilm som hon och Terence har spelat in. Allt blir svart för Maggie för Lucy slår till henne i huvudet. Sen när Maggie vaknar till igen så står Lucy där å Maggie sitter fast i sängen, å Lucy berättar precis allt för Maggie och att hon tänker döda henne. Maggie blir helt frustrerad och ber henne att inte göra något, och så hör dom båda att Banks och polisen bankar på dörren där nere, Lucy blir skrämd och är väldigt nära att döda Maggie, men polisen lyckas bryta upp dörren och Lucy hoppar ut genom fönstret och allt löser sig.
En händelse i hela boken som jag verkligen blir fäst vid chockad eller vad jag ska säga är prologen, det är så hemskt, man får veta att hon lucy inte har haft det så lätt som barn och det kan kanske vara svaret till hela gåtan till varför hon gjorde som hon gjorde, för man kan inte få reda på det för när hon hoppar ut genom fönstret så blir hon förlamad och får en massa handikapp, och mannen dör så han kan man inte heller få veta något av.
jag antar att den här boken utspelar sig i london eftersom dom flesta av peters böcker utspelar sig där och så låter namnen ungefär som om dom är därifrån, och jag kan nog gissa mig till fram att det är 1990-95 eller något sånt för att på det sätt författaren beskriver så får man den uppfattningen, men det skulle nog även kunna vara senare men det där är min gissning.
Dom personer som nog har störst roller är nog:

Maggie: Hon jobbar med att rita bilder till böcker, och när boken utspelas så ritar hon till en av H.C. Andersens sagor, jag får bilden av att hon är mycket duktig. Hon har haft ett tufft liv innan hon flyttade till London, för innan det så bodde hon i USA med sin man som hon blev slagen av, så hennes största rädsla är nog att han ska hitta henne igen, så hon vill gärna inte vara med i tidningar eller annat sånt så att han får tag på henne. Hon verkar också vara som en extra syster/mor till sin granne som ofta kommer över för att prata ut om sitt liv och mycket annat.

Lucy: Hon lever ett mycket skyggt liv från yttre samhället, för hennes man vill verkligen inte att hon ska gå ut och träffa andra men hon smyger ut när han är och jobbar, för Lucy själv har inget jobb. Hon vågar inte heller säga till om så mycket för att hon blir slagen av sin man. Lucy har en himla hemsk barn bakgrund dom fick knappt mat och fick sitta i en bur nere i en källare så fort dom gjorde något som inte var bra, det var riktig barnplågeri, hon är även den mystiska personen i hela boken, så snäll och gullig från början men blir en riktig farlig en när man får veta hur allt står till.

Terence: Han är Lucys man och jobbar på en skola, som en riktigt bra lärare men sträng tycker hans elever, han är dock en mycket dålig man. Man får inte så stort intryck från honom eftersom han ligger i koma på sjukhus under nästan hela boken.

Alan banks: Han är överkomisare och leder hela utredningen och verkar vara en mycket sträng person men har ändå stort hjärta, han är skild och har en dotter som är vuxen. Banks börjar bli förtjust i en annan polis på kontoret som heter Annie men det blir aldrig något mellan dom för dom båda tycker att det bara skulle bli konstigt eftersom dom jobbade på samma avdelning.

Med den här boken så tror jag nästan att Robinson vill ha sagt att man ska ta det lugnt ute i världen och att det är vanligare med kvinnomisshandel än vad man egentligen tror. Man kan nästan tro att Peter själv har haft problem med sitt liv, eftersom den här boken é ganska hemsk fast på ett milt sätt.
Det här är nog en av dom bästa deckare jag har läst, det händer saker nästan hela tiden och den blir inte långtråkig. Och sen har den inte någon sån här tråkig början som ofta gör att jag lägger undan boken utan den börjar mitt i handlingen och det gillar jag, okey det blir lite förvirrande med alla karaktärer som kommer men efter ett tag lär man sig vem som är vem, men det är helt klart en höjdar bok som jag tycker alla ska läsa, jag hoppas hans andra böcker också är så bra men det tror jag.
Och sen så är boken himmla lättläst det är lätt och förstå allt, jag läser inte så mycket men jag tycker jag har förstått boken väldigt bra även första gången jag läste den, och den är så verklig på något sett men får så klara bilder, känns som en film, som man inte vill släppa. Boken både börjar och slutar spännande så när boken är slut vill man bara att det ska komma mer.
Jag förstår inte riktigt hur författaren lyckas med att få boken så pass spännande som den är, jag tror nog att det är för att det kommer så plötsliga saker ibland och så beskriver han miljö och sånt så himla bra. För att få fram alla olika stämningar så beskriver han olika s...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: I ondskans spår

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   I ondskans spår
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5047 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×