Då blickar möts

2754 visningar
uppladdat: 2006-09-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hon rätade till håret och log mot spegelbilden. Med fingret torkade hon bort en rand mascara från ögonvrån. Den vattentäta mascaran från Max Factor är allt ett bra försäljningsknep. det borde hon ha vetat. Men som vanligt hade hon varit lika blåögd och trott på det som står på förpackningen till produkten. Även i människorelationer har hon varit lika blåögd och hon hatade sig själv för det. Hon bestämde sig för att hon inte hade tid med att tycka synd om sig själv. Det var dags att gå ut tillbaka och mingla, låtsas att allt är som vanligt. Klistra på det söta lilla leendet igen. Hon applicerade ett tunt lager läppglans från Dior på sina läppar och borstade ut rouge från Lancôme på sina kinder. Tog sig en titt i spegelbilden igen. Egentligen gillade hon det hon såg, hon var inte lika självkritisk mera. Den åtsittande klänningen, med öppen rygg, från Dolce Gabbana framhävde perfekt hennes figur. De svarta sandalerna med hög klack från Gucci kompletterade hela hennes outfit. Hon såg onekligen bra ut, det visste hon själv. Bara hon kunde kontrollera det känslomässiga planet. Hon skulle inte bry sig om att han var därute. Hon kände att det var barnsligt gjort av henne att gripas av panik. Att gömma sig på toaletten gjorde inte saken bättre.
Det sägs att det krävs ett år att komma över ett långt förhållande. Att man efter en ensam jul, nyår, påsk, födelsedag och midsommar skulle ha accepterat att ett förhållande är över. Men det var annat med henne och David. Hon hade fullständigt kommit över honom, fastän skilsmässan ännu inte var riktigt klar. De hade varit gifta i sju år, men det enda hon ville var att glömma honom och gömma sig från problemen. Deras förhållande hade varit allt annat än perfekt, det var bara hon som inte hade märkt det. Han hade sett till att hon inte hade några egna sociala kontakter, han hade till och med sett till att hennes relation med modern förstördes. Men detta var inte allt. Han hade gjort henne totalt beroende av honom, hon fick inte ens arbeta fastän hon hade en hög utbildning och hade klarat av ett arbete. Han hade gjort det klart för henne att hennes plats var i hemmet och hon hade lugnt accepterat det, hon älskade ju honom så mycket. Men kraven som han ställde på henne bara växte och växte. När de gick ut tillsammans drack hon inte en droppe alkohol, hon vågade inte, men David drack i mängder. Hans humör blev ännu sämre när han drack, då fick hon verkligen akta sig. Hon ville absolut inte skapa några konflikter mellan dem.
Under deras sjuåriga äktenskap hade det också hänt sig att David varit otrogen, men det är sånt som man inte diskuterar om. Skulle hon ha tagit upp det i en diskussion hade hon definitivt skapat en konflikt och diskussionen skulle ha slutat med en hatfylld David, som skällde ut henne för att hon var en dålig hustru. Hon hade lärt sig att det inte var lönt att strida emot, ända tills hon mötte sin gamla skolkamrat från gymnasiet.

Eva hade direkt märkt att Felicia mådde dåligt. De började ta upp kontakten igen, vilket David absolut inte gillade. Tack vare den återupptagna kontakten med Eva började Felicia inse hur dåligt hennes äktenskap med David var. Hon bestämde sig för att ta tjuren vid hornen och reda ut allt tillsammans med David. Men det var då som David tappade kontrollen. Han slog henne och ville inte sluta. Hade det inte varit för Eva skulle hon antagligen inte alls vågat visa sig här idag. Eva, som är en av de bästa advokaterna i Sverige, hade riskerat mycket med att hjälpa henne med David. David hade hotat både Felicia och Eva till döden. Det värsta med det hela var att Felicia kände på sig att David faktiskt var kapabel att skada flera människor, han hade totalt förändrats sen den dagen de möttes. Skulle hon ha vetat att äktenskapet skulle sluta så olyckligt skulle hon aldrig ha accepterat Davids frieri. Det var en månad sen det hände och hon hade inte sett David sen dess, men förstås var han här idag.
Hon bestämde sig för att sluta känna självömkan och gå ut till de andra igen. Detta var ju trots allt en fest. Eva och ”killgänget” var säkert där utanför och väntade på henne. ”Killgänget” bestod av sju underbara killar som hon lärt känna närmare tack vare Eva. Tillsammans hade de alla försökt uppmuntra Felicia att börja om från början. Och de hade verkligen lyckats. Samtidigt som David fanns kvar i hennes minne, hade hon roligare än aldrig förr. Hon gillade verkligen detta gäng. Det var något speciellt över dem alla, förutom att de allihop var singlar i Stockholm och närmare 30 år. Det störde dem inte ett dugg. De hade ju varandra och om det var meningen att de skulle hitta sin livspartner så skulle det komma i sinom tid. Det var inte lönt att göra något förhastat, då skulle det gå så som med henne och David. Ett äktenskap utan mening.
Hon låste upp dörren och gick ut. Hon hade rätt, där stod de alla och väntade på henne. De hade också upptäckt David och försökte lugna ner henne med att vilt hojta till när de såg henne och samtidigt uppmuntra henne att svepa i sig ett glas champagne. Plötsligt kommer Eva fram med flera drinkar och hon ger Felicia en Cosmopolitan, Felicias favoritdrink sedan gymnasiet. – ”Nu skall vi dricka riktigt ordentligt, vi lär ju ändå vakna upp med en ordentlig baksmälla imorgon”!, Utbrister Johan. De alla andra håller med och dricker sin drink med ett svep. dags för nästa drink.
Felicia står och pratar med Johan och försöker ignorera de iskalla blickar som David skänker henne varje sekund. Johan är faktiskt en härlig kille och Felicia är förvånad över att han redan inte är upptagen. Mitt i en mening avbryts Felicia av Eva: ”Kom igen Felicia, de spelar vår låt! Ut på dansgolvet med er båda två!”. Allt sedan gymnasietiden har Eva och Felicia varit riktiga kalaspinglor och hon ville inte göra Eva besviken nu heller, så hon riktade sina steg mot dansgolvet. Johan följde efter. De dansade och släppte loss ordentligt. Hon började känna av de drinkar hon druckit, men hade ändå riktigt roligt. Så roligt att hon nästan hade glömt bort att David fanns på plats. Hon märkte inte att han närmade sig henne, förrän det var för sent. Hon kände ett hårt grepp kring sina armar. Hon vände sig om och såg David rakt i ögonen. Hon skulle inte gripas av panik nu. Hon försökte samla sig. Hon såg att hans läppar rörde sig och salivdroppar som flög ut ur munnen. Hon kände lukten av gammal whiskey från hans mun, men hon kunde inte uppfatta vad han sa. Hon var som paralyserad. För första gången var hon riktigt rädd för David.
Men Johan och Eva hörde allting och de såg hur David började släpa Felicia mot dörren. Detta tänkte varken Johan eller Eva tolerera. Johan gick med bestämda steg mot Felicia och David. Han tänkte sannerligen komma emellan. På sistone hade hans känslor för Felicia bara vuxit och vuxit för var dag som gått. Han kunde inte sluta tänka på henne. Det var något speciellt över henne, som han inte kunde förklara. Nu skulle han göra allt för att hon inte skall förstöras av ett kryp som David. Felicia förtjänade något mycket bättre än David, hon behövde inte välja honom, men Johan skulle ändå göra allt för henne. Han hade aldrig känt så starka känslor för någon förr. Han såg nu att David lyfte knytnäven, riktad mot Felicias ansikte. Han rusade fram och grep tag i Davids arm, men han var inte snabb nog. David använde sin andra knytnäve och riktade ett slag mot Johans ansikte. Slaget träffade Johan rakt på ögat. Han vacklade till, men kom snabbt till sans igen och skulle just slå tillbaks då han märkte att killarna kom fram och förde bort David. Johans öga hade svullnat rejält då han vände sig mot Felicia och frågade om hon var okej. Hon skakade då hon omfamnade honom och viskade fram ett tack. Kvä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Då blickar möts

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-09-19]   Då blickar möts
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6766 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×