Medea

2 röster
6943 visningar
uppladdat: 2008-06-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag hade vandrat ganska länge under den heta solen så min panna glänste av svett. Mina fötter var snart sönderbrända av den varma sanden. Äntligen hittade jag en vacker, svalkande olivlund att slå mig ner i för en stunds vila. En kvinna kom gående emot mig där jag satt. Hon såg både förtvivlad och arg ut. Hon sa att hennes namn var Medea.

Till en början var kvinnan ganska tystlåten men det gjorde mig inte så mycket för jag var matt efter den långa vandringen. Plötsligt började hon att tala. Hon berättade om sin man, Jason, som hon träffat i sin ungdom. Hon hade skänkt honom två söner men nu passade hon inte in i hans liv längre. Han hade tom slängt ur sig att han aldrig hade älskat henne och att giftermålet skedde enbart för att han ville dra nytta av henne.

Nu ville han byta upp sig och gifta sig med en ung prinsessa. Hans förklaring till detta var att han ville trygga sina söners framtid. Jag kände så stor sympati för denna stackars kvinna. Att bli lämnad av den man älskar måste vara fruktansvärt.
Jag torkade min panna, solen stekte allt mer.

Plötsligt fick jag en förnimmelse av något helt annat. Kvinnan jag nyss tyckte så synd om gjorde mig kall. Jag började frysa i den heta solen. En tystnadens tid förflöt då ingen av oss sa någonting. Hon bara stirrade tomt framför sig. Det var som att hon inte ville säga mer. Jag var heller inte säker på om jag ville höra det jag visste skulle komma.

Efter en lång stund harklade sig kvinnan och jag förstod att nu var tiden inne för att få höra resten av historien. Jag visste inte om jag skulle gå eller stanna kvar. Så började hon berätta en historia drypande av hämnd. Hon berättade anledningen till att hon blivit landsförvisad. I ett sista försök att få tillbaka sin man hade hon förgiftat sin rival, den vackra prinsessan. Detta gjorde mig oerhört bestört. Nästa erkännande gjorde mig ännu mer illa. Den slutliga hämnden på sin man var en fruktansvärt tragisk berättelse. Hon hade dödat sina två barn. Min tidigare sympati för denna kvinna var som bortblåst. Hur kan man döda sina barn för en idiotisk man?...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Medea

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2008-07-03

    kommenterar själv då...alla arbeten jag lagt ut har givit mig mvg...hoppas att någon kan ha någon nytta av det jag gjort..

Källhänvisning

Inactive member [2008-06-23]   Medea
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=10100 [2024-07-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×