Australien

6 röster
30149 visningar
uppladdat: 2002-12-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Varför lever man som man gör? Hur lever de?

År 1778 kom de första Europeiska människorna till Australien, innan fanns där bara Aborginer. De europiska människorna var fångar som skickades dit för att avtjäna sina straff och med sig hade de sina familjer. Fångarna som skickats till ön var dömda till livstids fängelse och visste att de aldrig skulle få se Storbritannien igen. Men från 1820-talet började frigivna vakter och fångar att stanna kvar på ön och de förstod att ön inte var så dålig ändå och de började röja mark och bygga bostäder. det var så de första människorna kom till Australien.

I Australien är det en väldig spridning vad det gäller standarden på bostäderna. De bor i allt från hyddor till slott. De fattigaste bor oftast i en avlägsen by ute på landet med boskap. Dom bryr sig mindre om pengar och istället blir dom ett gott sammanhängande gäng. Dom prioriterar familj och släkt högt. De vanligaste är dock att man bor i ett hus med en våning och en stor trädgård. Husen är ofta byggda med en stor veranda i skuggan så att man kan sova på den när det är för varmt inne i huset. Man bor ofta med släktingar, som mor- och far föräldrar samt ibland även föräldrars syskon.

Precis som i andra länder är ungdomar i Australien intresserade av sport. Till favoriterna hör cricket, fotboll och rugby. I Australien börjar man skolan vid sex års ålder och slutar grund skolan i sjätte klass, då man börjar på gymnasiet och är klar med den delen när man är 15 år.

Människorna bor gärna längs kusterna, eftersom det i mittersta Australien enbart finns öken och är nästintill omöjligt att bosätta sig där. Helst av allt bor dom i söder i någon av städerna Canberra eller Sydney. Längs kusterna får dom även tillgång till vatten vilket är väldigt viktigt när det är ett så torrt landskap i hela Australien.

Efter andra världskriget började det invandra människor från andra länder i flykt från sitt hemland, det är de som har gjort Australien till ett sådant mång kulturellt land.


Vilka industrier, naturtillgångar m.m? Hur påverkar det livet där?

Eftersom Australien är en ö för sig, är det väldigt isolerat, vilket gör att Australien får sina egna arter av både djur och växter som är mycket sällsynta i andra delar av världen. Bland växterna har dom ett träd som heter Eucaluptysträd och som kan bli över 100 meter högt, vilket är sällsynt på andra platser. Bland djuren är ju Australien väldigt känt för just sina pungdjur, som känguru och pungvarg, dom här finns dock på andra platser men inte i samma mängd.

Av Australiens yta består 65 procent av öknar. Det leder till att byar och städer runt omkring vatten har det bästa jordbrukadistrikten. Bäst är det kring floderna Murray och Darling. Trots det är Australien ett av världens ledande länder vad det gäller industri. Längst har dom kommit inom jordbruk. Idag jobbar 1/4 av de aktivt arbetande med tillverkningsindustri, resten jobbar med service och kommunalt framför allt.

Australien har inte bara tillgångar i sitt land, utan dom har även precis som alla andra länder, saker dom saknar. Det Australien främst importerar är fordon, olja, elektrisk utrustning och kontors utrustning.


Vilka samarbetar man med?

Före andra världskriget exporterade Australien mycket till Storbritannien men nu expoteras de mesta till Japan och USA. Genom all export av olika saker får många människor jobb, därför är det väldigt viktigt att behålla dessa exporter.


Varåt går delen, framtid, slutsats, utveckling?

Vad det gäller Australiens framtid tror jag att den ser ljus ut. De är i dagens läge ett rikt I-land och har mycket att exportera och tjäna pengar på. Turismen är även en bra inkomst. Hittils med åren har det bara blivit bättre, Australien har...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Australien

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2002-12-18]   Australien
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=1419 [2024-06-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×