ABBA

1 röster
8132 visningar
uppladdat: 2005-06-29
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
ABBA var en svensk poppgrupp som startades 1972. Bandet bestod av Agneta Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-frid "Frida" Lyngstad, tillsammans bildar den första bokstaven i varje förnamn ABBA.
Deras genombrott kom år 1974 när de vann Eurovisionsschlagerfestivalen i Brighton (England) med låten Waterloo. Låten skrevs av Benny Andersson, Stig Anderson & Björn Ulvaeus och handlar om slaget vid Waterloo där Napoleon förlorar mot engelsmän. Det är inte så att de sjunger precis om hur kampen gick till, nej de har ändrat det till en kärleks låt, men det nämns att Napoleon förlorade kriget. Efter det blev dom kända över hela världen och i flera år var deras musik den mest spelade i världen. De har gjort många andra bra låtar också bland annat S. O. S, The winner takes it all Ring ring, Dancing Queen, Mamma mia och Thank you for the music ABBA har sålt över 200 miljoner skivor. Det spelades också in en film om dom som hette ”ABBA the movie”. År 1992 släpptes samlingsalbumet ”Abba Gold” och den toppade försäljningslistorna över hela världen. Detta blev deras mest sålda album genom åren.

Alltihopa började med att Agnetha träffade Björn i kulisserna på ett TV-program och hon blev inbjuden för att sjunga körsång med Anni-frid åt Björn och Benny. År 1971-1972 turnerade de under namnet "Björn, Benny, Agneta & Anni-Frid". Men 1973 släppte dom sitt första album ”Ring, Ring”, under namnet ABBA. Men ABBA var inte en så jätte känd grupp.

ABBA turnerade runt i hela världen. Åren 1974-75 så turnerade Abba runt i Europa samtidigt som de spelade in albumet Abba. Den släpptes 1975 och en av singlarna på den; ”SOS” blev en hit i England. Under de kommande åren släppte de en massa singlar. Abbas singlar och album hade inte gått så bra på sista tiden och gruppen kände at det var dag...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: ABBA

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-06-29]   ABBA
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4520 [2024-06-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×