Olika aborter och åsikter.

12762 visningar
uppladdat: 2005-09-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Dagen efterpiller/Akut P-piller: Dagen efter piller är en sorts väldigt starka p-piller som kan tas upp till tre dygn efter befruktning. Dess mening är att ta bort oönskad graviditet. Det befruktade ägget kommer sedan ut med mensen. Dagen efterpiller kan därför bara användas en gång per menscykel men bör inte användas ofta för att det är väldigt påfrestande för kroppen.

Spontanabort: Spontanabort är att man inte märker att man blivit gravid. Det befruktade ägget kommer sedan ut med mensen. Mamman märker oftast inte att hon är gravid.

Sjukhusabort: Sjukhusabort kan man göra upp till den tolfte graviditetsveckan. Den går till på så sätt att man suger ut det befruktade ägget/embryot.

Klinisk abort/Skrapning: Skrapning kan göras i tolfte till artonde veckan. Det innebär att man skrapar ut fostret och det andra. Man får livmodersammandragande medel under och efter aborten för att underlätta proceduren.
Femte alternativet: Femte alternativet kan göras med specialtillstånd från artonde veckan. Då klyver man fostret i två delar för att ta död på det och föder sedan det.

För aborter: Folk som är för aborter anser att kvinnan ska få bestämma själv över sin egen kropp och att fostret ännu inte är en individ och att mannen inte har något att säja till om för att det är kvinnans kropp. Men det kan också vara en positiv sak att göra en abort. Det kanske är det bästa valet för barnet, Man vill ju inte växa upp i en familj som inte vill ha en.
Emot aborter: De som är emot aborter tycker att man mördar ett barn och att det finns bättre sätt att undvika graviditet och att mannen har någonting att säga till om eftersom att han också deltog i processen att göra ett barn.
Anledningar: Det finns flera anledningar varför man kan vilja göra en abort. Det kan bero på ekonomiska problem, Man har alltså inte råd med att kunna ta hand om ett barn. En annan anledning kan vara att man har blivit våldtagen och självklart inte vill behålla fostret...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Olika aborter och åsikter.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-09-25]   Olika aborter och åsikter.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4830 [2024-06-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×