Adolf Hitler

2 röster
11464 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Adolf Hitler var född den 20 april 1886 kl: 18:30 i Gasthaus zum pommer, ett värdshus i staden Braunaus (gränsen mellan Österrike och Bayern). När Adolf föddes var hans far Alois Hitler 58 och hans mor Klara Poelz 30 år. 1895 började Adolf folkskolan och fem år senare så kom han in på realskolan i Linz i september var det år 1900. Alois Hitler (far till Hitler) dog år 1903 men det tycktes inte som att Adolf brydde sig om särskilt mycket om det. 1907 begav sig Adolf till staden Wien för att söka in till konstakademin. Beskedet att han inte kom in tog han väldigt hårt men vägrade gav inte upp. Han stannade i Wien fastän hans mor klara låg döende hemma i cancern så besökte han inte henne förens hennes begravning. Efter begravningen så åkte han direkt tillbaka till Wien och bodde på ett ungkarlshotell för luffare alkoholister och annat löst folk höll till han kunde fortsätta sina konststudier.

Under denna tid så läste Hitler böcker på stadsbiblioteket dom böckerna kunde handla om allt möjligt han försökte hitta en syndabock för det sönderfallna Tyskland och hittade en och det var judarna han gav dom skulden till allt han inte tyckte om som t.ex. pornografi, modernismen i konst och musik, prostitution och utsugning av massorna. Samtidigt så utbröt första världskriget och Hitler ansökte om frivillig värvning i den bayerska militären fastän han var Österrikisk medborgare.

Under hela 1:a världskriget kämpade Hitler vid frontlinjen eller i närheten av den redan i December fick han järnkorset av andra klassen och 4:e Augusti fick han järnkorset av första klassen det var år 1914 det var en mycket ovanlig dekoration för en korpral.

Efter kriget så kom Hitler i kontakt med tyska arbetar partiet och blev den sjunde medlemmen i det man såg ganska tidigt att det nyss startat och det var just detta parti som intresserade Hitler bäst. År 1920 döpte partiet om sig till nationalsocialistiska arbetarpartiet (NSDAP). Ju mer tiden led desto mer fick partiet fler medlemmar. Hitler höll tal på en massa pubar och restauranger. Flyggblad blev upptryckta och affischer och en massa annan information blev uppsatt i staden. Det var alltså ett enkelt sätt för Hitler att få med sig det tyska folket i partiet. Hitler är historiens största Demagog.

I Hitlers fredstal inför riksdagen den 17 maj 1933 slog han av tonen för tysk politik med ena ögat på fredskonferensen i Genève framställde han Tyskland som den enda nation som nu avrustat och krävde att dom andra länderna skulle följa efter Tyskland. Om de vägrade så måste det betyda att dom ville via Nationernas förbund degradera de tyska folket till ett andragrads nation med oförmåga att försvara sig. Tyskland var enligt Hitler beredda på att uppläsa hela sitt militärväsen och anfallsvapen.

När det stod klart att Frankrike inte gick med på detta så proklamerade Hitler - Tyskland utträde ur FN. Hitlers trick var att samma dag som Tyskland gick ut ur FN så skulle folkomrösta om beslutet. Det var att ställa sig till det demokratiska vapnet mot det demokratiska staterna (96% röstade för).

Hitler ville skapa en allians med Storbritannien och det var en av Hitlers största idéer den vägrade han släppa under hela krigets gång. I början av juni så flög Ribbentrop till London och slöt ett avtal med Storbritannien som gjorde att Tyskland hade rätt att upprusta sina arméer sina egna flottor till 35 % av britternas. Tyskland skaffade en ubåtsflotta som var lika stor som britterna hade.

Hitlers sista dag i livet var den 30 april 1945 samma dag som han gifte sig med Eva Braum...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Adolf Hitler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-06

    mycket fakta men tyvärr felakt

  • Inactive member 2006-04-06

    Okej..har aldri hört det där o

  • Inactive member 2010-02-16

    Ig?

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   Adolf Hitler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4956 [2024-07-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×