Adolf Hitler

2 röster
11678 visningar
uppladdat: 2007-01-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Förord:

Det jag ska skriva om är ingen rolig historia utan en riktig hemskt, det allra värsta är att det är sant. Det är ganska intressant. Det handlar om en liten pojke som växte upp och använde ondskans makt och listar över ett helt folk. Det handlar om att han byggde läger för att döda, utrota ”konstigt” folk, Skyllde på andra. Att det kunde gå så fel när han växte upp, var vad det som gjorde att han blev så att han ville utrota alla judar? Det är ingen som kan svara på det.
Det är så hemska minen och det var inte för så länge sen, men de som va med på den tiden och som lever idag minns fortfarande kriget som en mardröm.Adolf HitlerBarndom:

Den 20 april klockan halv sju på kvällen föddes Adolf Hitler i Braunau i Österrike. Adolfs mamma Klara Poelzl var en tjänsteflicka, och Alois Adolfs pappas tredje fru. Klara skämde bort Adolf, däremot slog hans pappa honom varje dag, och försökte få honom att senare jobba för staten, men alla försökt till detta misslyckades.
Vid 16 år ålder lämnade Hitler skolan för att göra sig fri, hans far var död sen norra år tillbaka.
Våren 1906 fick Hitler tillstånd av sin mor att fara till Wien. Där sökte han in på konstakademin, men han blev inte intagen. Hans konst var för omodern, och han vägrade att ta till sig den moderna konsten.
Maj 1913 lämnade Hitler Wien och åkte till München. I München hyrde Hitler rum av en fru Popp, det var ett enkelt med de man behövde, säng, stol, soffa, och ett bord. Fru Popp och Hitler kom bra överens, han skrev sitt namn som Adolf Hitler, arkitektmålare från Wien.
Han jobbade mycket med sina målningar, 2 av dessa var en på katedralen och en på teaterkyrkan.
Fru Popp såg Hitler som en charmerandevänlig man men som var lite egen, som ofta satt med en bok. Han besökte också ölhallar där han diskuterade politik.


Adolf HitlerAlois Adolfs far:

Alois föddes den 7 juni 1837, hans mamma var en piga Maria Anna Schickgruber, hon var ogift när hon fick Alois. Det skrevs in i församlingens födelsebok att Alois inte hade en pappa. Inte ens när Maria gifte sig med Johann Georg Hiedler, skrevs det in att Alois hade en pappa. Så han gavs bort till Johanns bror Johann Nepomuk Huttler från Spital. Maria gjorde det för att hon var rädd för att inte kunde ge barnet vad det behövde.
Det fanns några teorier vem som var Alois pappa. Antagligen var det Johann Georg Hiedler som hon gifte sig med, eller så var det en jude från Graz vid namn Frankenberger som Maria skulle ha jobbat för när hon blev gravid.
Alois bytte namn till Hitler och det kom ifrån Huttler.Politikern:

1933 var Adolf rikskansler, och från 1924 var han statschef.
Adolf fick order av armén att övervaka en samling ridikalnationaliska partier år 1918.
September 1919 övervakar han ett möte i Deutsche Arbeiterpartei, DAP, och bestämmer sig för att bli medlem, ett tag senare blir han även invald i ledningen för partiet och får ansvar för offentlighetsarbetet och all propaganda.
Han gör karriär inom partiet och hela politiken. Från och med år 1920 består Adolfs liv nästan bara av politik.
DAP, byter namn till Nationalsozialistsche Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP.
NSDAP, hade 25 punkter, 1921 erkänns Adolf som obestridd ledare. Slutet av 1921 utses han som Führer, under hans ledning växer inom den bayerska politiken.
I november försökte Adolf komma till makten genom en kupp, mest känd som ölkällarkuppen, men försöket misslyckades och polisen stoppade nazisternas marsch genom München. Vid kuppen dödades 16 stycken nazister, Adolf vart lätt sårad och anhölls samt NSDAP förbjöds.
1924 i februari så anklagades Adolf för högförräderi och dömdes till fem års fängelse. När han satt i fängelse så skrev han den mest kända skrift han någonsin skrev, Main kampf. Som handlar om hans liv och uppgörelse med den tyska politiken.
När han satt inne så var han en österrikisk medborgare men utvisades inte, han satt häller inte hela sitt straff utan släpptes den 20 december 1924.
Efter han hade släps startade han NSDAP igen, efter det han hade lovat att föra politik på författningens grund. Adolf får talarförbud i stora delar av Tyskland, Adolf förlorar också sitt österrikiska medborgarskap och blir statslös.
Han samlade den splittrade nationalsocialistiska rörelsen och blir än en gång ledare för NSDAP som han leder enligt den militärliknande ”führerprincipen”.
1929 gör NSDAP en kampanj mot Youngplanen och får då ett genombrott, Adolf och nazisterna blev kända som ”den vanlige tysken”.
1929 växte också antalet anhängare. 1930 blev NSDAP näst störst i valet, och två år senare blev dom störst. Då blev Adolf även tysk medborgare och ställde upp i riks presidentvalet men han kom tvåa efter Hindenburg.
Adolf hade ett mål att ”befria” Tyskland och återföra ett stortyskland.Fältherren:

I februari 1938 tog Adolf själv över kommandot över krigsmakten, i dåtidens tyskland vad det lag att ”lyda” Adolf och han ville ha krig så det skulle han få.
Han hade bestämt att vinna över polen för att förbereda sig inför det planerade anfallet mot polen ingick Adolf en icke-angreppspakt med sovjetunionen den 23 augusti 1939.
Första september tog han på sig den gråa soldatuniformen och ledde trupperna in i Polen, och nu var han fältherren som ledde sina trupper från sitt ”Führerhauptquartier” ute vid slagfältet.
Genom att dom använde blixtaktioner erövrade dom Polen, (som man delade med sovjetunionen), Danmark, Norge, Nederländerna och Belgien man besegrade Frankrike.
2940 den 1 september ger Adolf upp planerna på att angripa Storbritannien efter som förlusterna skulle bli för stora.
Den 22 juni 1941 lägger Adolf några stora delar av Balkan under sig innan han beordrar att man ska anfalla Sovjetunionen, det var mest för att utrota ”judiska bolsjevismen”. Vid vintern 1941 tog angreppet mot sovjetunionen slut för att Adolf trodde han skulle vinna snabbt så han hade inte utrustat sina manar med vinter kläder så att de klarade sig inte ute i den kalla vintern.
En liten tid under juni 1941 gan Adolf order om ”den slutliga lösningen” som var koncentrationsläger och förintelseläger i polen för att döda alla judar i Europa.
Efter 1941 visade sig Adolf sig nästan aldrig.
Adolf överlever ett attentat som sker i högkvarteret den 20 juli 1944.
I mars 1945 utfärdar Adolf Nero ordern som säger att tyskland ska förstöras efter som att ”det tyska folket hade inte visat sig uppgiften vuxet”
Den 29 april ger han upp och skriver i testamentet att marinchefen Dönitz som sin efterträdare, samtidigt som detta gifter Adolf sig med Eva Braun och både Adolf och Eva begår självmord i Hitlerbunkern när ryssarna närmar sig den 30 april.
Adolf Hitlers död:

1945 den 30 april tog Adolf livet av sig, man vet inte mycket om hur han tog livet av sig men man tror att han tog Cyanid innan han sköt sig själv, det sägs ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Adolf Hitler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-17]   Adolf Hitler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7445 [2024-07-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×