Grym uppsats om Adolf Hitler

2 röster
5614 visningar
uppladdat: 2017-05-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

 

Adolf Hitler

Jag har valt att forska om Adolf Hitler för att jag skulle vilja veta mer om honom och att det är väldigt intressant att både läsa och skriva om honom. Varför han gjorde som han gjorde? Hur kunde han komma till makten? Vad gjorde han när han väl kommit till makten? Hur var Hitler som person?

Hur var Hitlers barndom? 

Vägen till makten

Hitlers sista dagar

Hitlers bunker

Bildresultat för adolf hitler

Hitlers sista dagar

Adolf föddes 1889 i Österike (dåvarande Österike-Ungern). Adolfs pappa, Alois drack mycket och slog han. Hans far gick bort 1904. Efter hans  bortgång sålde dom huset i Leonding och flyttade till Linz. Det var då hans politiska karriär började lite smått.  Hans mamma, Klara dog när Adolf var 18 år, år 1907. Hitler var 10 år när han började folkhögskolan. När Adolf var elva bytta han till en realskola i Linz. Han hade det mycket svårare i den nya skolan. I den förra klassen var Adolf ”ledaren”. Adolf hade 5 syskon. Hitler blev sämre i skolan, de gick bra det första åren men sen gick det sämre. Adolf ville egentligen bli konstnär. Adolfs pappa straffa honom när han var olydig. Han slutade till och med skolan vid 16 års ålder för att satsa på att bli konstnär. Hans pappa trodde att han skulle göra karriär inom politiken.

Första världskriget

Hitler var med och stred i första världskriget för den tyska armen, trots att han hade medborgarskap från Österike. Han var med och stred vid västkusten.

Hitlers sekreterare har beskrivit honom som väldigt vänlig mot sina underordande och en stor hundvän, han hade också en schäfer.

Starten av andra världskriget

Andra världskriget börjar 1 september 1939 när Tyskland invaderar Polen. Andra världskriget pågick mellan år 1939 och 1945. Det är det största kriget genom tiderna, 100 miljoner militärer deltog i krigen. Kärnvapen användes för första gången vilket gjorde att det blev det blodigaste kriget genom tiderna, mellan 50 och 85 miljoner dog.

Tyskland var helt slut efter första världskriget där de hade förlorat. Dom fick hela skulden för kriget, vilket gjorde att dom fick betala enorma skadeståndspengar till olika länder, och de fick bara ha en liten arme. Tyskland hade då gått från en stormakt till ett fattigt land. Hitler ville göra Tyskland starkt igen, han ville göra tyskarna stolta över sin nationalitet.

Hösten 1923 gjorde Hitler en kupp mot republiken för att sedan styra landet själv. Kuppen misslyckades och Hitler hamnade i fängelse. Han släpptes 1 år senare för ”gott uppförande”.

I valet 1930 gick det tyska nazist partiet som Adolf Hitler senare (1933) blev ledare för mot stormsteg. I juli 1932 fick partiet 37% av rösterna. Men 4 månader senare i november sjönk paritet i röster till 32%, trots att det tyska företagen gav bistånd. Det tyska borgerliga partierna valde att hjälpa nazisterna till makten

När tyska riksdagen 1933 träffades lade Adolf Hitler fram ett lagförslag som skulle hjälpa Hitler och nazisterna. Lagen kallades ”Ermächitgungesetz”. Lagen skulle göra så att tysk polis skulle hindra alla kommunistiska riksdagsledamöter och många socialdemokrater från att närvara i riksdagen.

Alla borgerliga partier röstade ja till lagen.  Där med fick Hitler och nazisterna rätt att stifta egna lagar. Detta gjorde det möjligt att utrota judar lagligt.

 

Hitler har makten

Hitler visste att ryssarna var starka och ville inte riskera något krig med dom så året 1939 slöt Adolf Hitler fred med Stalins kommunistiska Ryssland. Avtalet kallades för ”icke angreppspakt”, det fanns också ett hemligt protokoll om en uppdelning av nordöstra Europa mellan Tyskland och dåvarande Sovjetunionen. Tyskland skulle få delar av Polen och Sovjetunionen skulle få Polens östliga delar, dom skulle också få de tre baltiska länderna men också Finland. Nu skulle Hitler inte behöva oroa sig över Sovjetunionen något för tillfället.

När Hitler väl fått makten som diktator massmördade han judar, homosexuella utvecklingsskadade mm. 

 

Hitlers sista dagar samt Adolfs bunker

Hitler hade en egen bunker, väldig centralt i Berlin. Den låg precis bredvid det tyska rikskansliet. Han flyttade in i bunkern i Januari 1945 och  bodde där under sina sista månader. Bunkern byggdes 1936 den var enkelt konstruerad och var skulle användas för dom som jobbade i rikskansliet i första hand men när bunkern byggdes ut och blev säkrare år 1945 flyttade Adolf in i Bunkern.  Efter andra världskriget glömdes bunkern bort.

1980 gjordes en utgrävning och dokumentation av bunkern. Och 1989 byggdes nya hus, lägenheter och parkeringsplatser.

Under den här tiden drabbades Berlin av anfall. På förmiddagarna var det amerikanerna som kom med sina bombflottor och på natten kom britterna med sina nattbombare. Och under hela dagarna vällde ryssarna in.

I April utlöstes en bom från moståndare till Hitler. Adolf överlevde men skadades svårt. Hitler var svårt sjuk också,...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

https://sv.wikipedia.org/wiki/Andra_v%C3%A4rldskriget 2016/10/13 10:11 https://sv.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler 2016/10/13 10:24 http://www.gd.se/kultur/sa-kom-hitler-till-makten 2016/10/14 http://www.bergstrombooks.elknet.pl/hitlermakt.htm http://www.so-rummet.se/kategorier/adolf-hitler 2016-10-28

Kommentera arbetet: Grym uppsats om Adolf Hitler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2017-05-16]   Grym uppsats om Adolf Hitler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60131 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×