Att vara kvinna i islam.

4 röster
12462 visningar
uppladdat: 2005-12-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Såhär trodde jag om islamska kvinnor innan jag började arbeta med detta. Jag trodde att de liknade de Kristina kvinnan men de fick ha bara visa sin kropp för sin man. Om de visade sin kropp för en annan man blev de stenade till döds, likaså om de var otrogna. Föräldrarna bestämde vilken kvinnan skulle gifta sig med och kvinnan hade inget att säga till.

Kvinnor i den islamiska välden får bara gifta sig med en man, men den islamiska mannen får enligt tradition gifta sig med fyra kvinnor. Vissa kvinnor väljer att dölja sina kroppar i Niqab klädsel för att inte dölja kropparna. Männen anser att kvinnan är en skatt av guld och silver och mannen tar väl hand om sin fru. I koranen står det – profet! Säg till dina hustrur och döttrar – och till alla troende kvinnor – att de utanför hemmet noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända som anständiga kvinnor och undgår att bli ofredade. (surah 33:59) det betyder att kvinnor måste vara väl dölja för att de ska se ut som kvinnor. Kvinnan har ingen rösträtt i Kuwait. I Iran måste kvinnorna ha med sig ett skriftligt tillstånd från sina män att vistas utanför hemmet. I första moseboken 2:18 säger gud att det är inte bra för mannen att vara ensam och han skulle göra en medhjälpare i hans like, då gjorde han kvinnan. I den muslimiska välden tror man att mannen har högre status en kvinnan men det är fel, kvinnan har lika mycket status som mannen och betraktas som skönheten hon själv.

Om hon har varit olydig får mannen aga henne eller att överge dem i sängen. Guds lag har gjort det svårt för islamiska kvinnor att leva normalt liv, Sharialagar har gjort det speciellt svårt för kvinnor, det sker mycket förtryckningar av männen, den förbjuder kvinnor att söka ögonkontakt med en man, som förbjuder kvinnor från att ha skor på sig som avger oljud.

Hennes vittnesmål är bara tillhälften mot mannens, det krävs två kvinnor att ersätta en mans vittnesmål.(surah 2:228) I koranen bekräftar att hustrun är sedd som mannens sexobjekt och ägodel(surah 2:223) att slå kvinnan innebär att gissla dem till lydnad och exakt samma ord används som beskrivning för hur man slår kameler och brottslingar.

1. Hon har rätt att ärva 50 procent att ärva.
2. Hon har rätt till skilsmässa.
3. Hon får utbilda sig och arbeta om hon vill
4. Hon har rätt till att inte behöva arbeta
5. Hon har rätt till att behålla sin lön själv, eftersom hon inte har försörjningsplikt

Detta är en del av alla hennes rättigheter. Och det finns mycket mer rättigheter. En man och kvinna bör leva ihop under en längre period, i bästa fall hela livet. M...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Att vara kvinna i islam.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-13]   Att vara kvinna i islam.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5283 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×