Evolutionsteorin

4 röster
8085 visningar
uppladdat: 2009-12-17
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Idag anses evolutionsläran vara den enda rätta läran som handlar om hur vi och världen runt oss uppstod. Men även fast vi lever på 2000-talet så finns det fortfarande motståndare till den darwinistiska teorin. I den här texten tänker jag argumentera för evolutionsläran eftersom jag anser att det är den enda rätta läran som finns.När Darwin presenterade sin evolutionsteori i mitten av 1800-talet blev nästan alla upprörda. Hur kan man ifrågsätta den bibliska läran? Det står ju svart på vitt att Gud skapade människan, djuren, naturen etc. Hur kan man förneka någonting som står så säkert och har funntis i så många år?
Även de gamla grekiska filosoferna skrev om uppståndelsen för att nyttja religionen. Att Gud skapade allt, det hade alla klart för sig. När Darwin kom med sin teori att vi alla utvecklades i princip från en apa, blev det ett krig mellan vetenskapsmännen och kyrkan.
Kyrkans största argument var bibeln. Alla som ville veta hur världen uppstog hänvisades till biblen.
Jag tycker att det är väldigt naivt att tro att bibeln talar sanning. Det finns inga bevis på att den heliga enligt kristna boken skildrar riktiga händelser. Det finns efterforskningar som visar att vissa saker som står i bibeln har faktiskt hänt på riktigt, att vissa personer har även funnits i verkligheten. Moses, till exempel, var en viktig ledare i den forntida världen, och det är vetenskapligt bevisat. Men teorin om att Gud skapade allting saknar förståndiga bevis och därför anser jag den vara fel. Det vore lite som att säga: ''Vad blir våran argument för att Gud skapade världen? Jo, därför att!''. Det sättet att tänka saknar helt logik.
Om jag även ska ta med hur olika grupper tror på universums uppståndelse så säger ju religionen att det var Gud som skapade världen. Han gjorde det på sex dagar och den sjunde vilade han. Sedan var allting klart.
Detta är ytterligare en sak som visar på hur ogenomtänkta de kyrkliga teorierna är. Vi förändras jämnt och ständigt och det har Darwin bevisat med sitt ökända exempel med sorkarna. Alla sorkar såg annorlunda ut beroende på vart de levde. Miljön är inte likadan överallt och därför blir individerna olika, även fast de tillhör samma ras.
En till sak som jag kom att tänka på: hur i hela världen finns det så många olika människoutseenden om vi härstammar från bara två människor som inte har utveckats någonting?
Adam och Eva var de första människorna på jorden enligt den bibliska läran. I de flesta sammanhang anses de vara vita, med europeiskt utseende. Men även om man ändar deras utseende så kan man inte förklara hur vi idag kan ha så många olika fysiska aspekt. Jag menar, det finns ju tusen olika hudfärger, ögonformer, hårfärger etc...och det är även vetenskapligt bevisat att utseendet ändras på grunt av den geografiska läget. Det betyder att vi utvecklas! Vi är inte samma hela tiden och det motsäger det hela med Adam och Eva.
Sedan finns ju alla fossil som har hittats. Det mest kända, Lucy, och alla de andra. Hur kan de förklaras? Djur som har utrotats?
I bibeln nämns ingenting om att någon art skulle ha utdött och det är ju många som har gjort. Jag menar, alla skelett som har hittats, skelett av dinosaurier, mammutar och andra frontida djur. Det nämns ingeting om de i bibeln! Som om de aldrig har existerat.
Sen kom jag på att det inte nämns någonting om andra viktiga händelser t.ex. istiden. Och det kan jag förstå. Enligt bibeln så är jorden 6000 år gammal och den senaste istiden var för ca. 10000 år sedan om jag minns rätt. Det skulle betyda att istiden har inte heller ägt rum enligt religionen.
Man kan väl sumera det som att kyrkan och vetenskapen är två helt skildra världar med två helt skilda idéer om vad som har hänt.
Jag tycker att vetenskaps teorin tilltalar mig mest eftersom det faktiskt finns bevis för allt som de tror hände. Det finns föremål, undersökningar, osv.
Hela världen kan inte byggas upp på vad man tror, misstankar och sånt. Man måste ha bevis för allt, och kyrkans bevis och källor är ganska tvivelaktiga. Vad skulle hända med vårt samhälle om allting bara styrdes av känslan och inte förnuftet? Det skulle bli ett kaotiskt samhälle utan någon som helst ordning. Därför tror jag på Darwins evolutionsteori, för den bygger på vad man VET och inte TROR.
I vissa skolor får man rätt även om man säger att det var Gud som skapade jorden. Man behöver inte nämna någonting om Big Bang, atomerna och Darwins teori, bara säga att ja, det var Gud. Jag tycker att bara säga det tyder på okunskap. Vem som helst kan säga sådär. Dessutom så borde skolundervisningen bygga på fakta och inte annat. Det är därför jag är så förtjust i den svenska skolsystemet, för här prioriteras faktat. Fallet är definitivt annorlunda i Polen där undervisning...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Mina källor: evolutionsteori.se http://home.swipnet.se/renard/skap/evol/evol2.htm No-boken

Kommentera arbetet: Evolutionsteorin

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2009-12-17]   Evolutionsteorin
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58479 [2024-05-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×