Adolf Hitler

10 röster
9079 visningar
uppladdat: 2011-03-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Adolf Hitler

Adolf Hitler 1889-1945

Allmänt om Hitler

Adolf Hitler född 20 april 1889 i Braunau, Österrike och begick självmord den 30 april 1945 i Berlin, Tyskland. Hitler var ordförande för Nationalsocialistiska arbetspartiet (nazisterna) och blevsedan Tysklands ledare, "Führer" och diktator tills han tog sitt liv. Hitler var den största orsaken till andra världskriget där han försökte "utrota" judarna, homosexuella, handikappade och politiska motståndare.

Anledningen till att han var i mot judarna var att när det Tyska samhället var i kris sa Hitler att allt var judarnas fel, det var de som tog tyskarnas jobb o.s.v. och tyskarna fick plötsligt hopp om ett bättre samhälle bara om judarna försvinner. Detta ledde till att Hitler fick fler anhängare.

Hitler under 1:a världskriget

Under första världskriget blev Hitler, trots sitt österrikiska medborgarskap, krigsfrivillig i den tyska armén (tyskarna brukar säga att deras största misstag genom deras historia är att de gav Hitler ett tyskt medborgarskap). Under första världskriget fick Hitler inte en högre grad eller rank utan blev kvar som "Gefreiter" d.v.s. han var bara en vanlig soldat och var vid den tiden ingen stor ledare.

Hitler blev aldrig populär bland sina vänner i skyttegravarna, de andra tyckte att Hitler var en konstig typ eftersom han nästan aldrig deltog i en diskussion när de pratade utan han var för det mesta ensam med sin konst

Hitler blev aldrig någon stor person under 1:a världskriget, han förblev korpral på grund ut av sina dåliga ledaregenskaper och fick järnkorset 2:a klass (en tapperhetsmedalj) för sina insatser under kriget och personen som såg till att han fick medaljen hette Hugo Gutmann, som konstigt nog var jude.

Hur kom Hitler till makten?

1919 blev Hitler medlem i det tyska arbetspartiet, så kallade nazisterna. Till en början började Hitler som en vanlig anhängare till partiet, men när Hitler höll sina tal blev allt fler motiverade och ville vara med.

En dag fick Hitler ett brev där det stod att han hade blivit inbjuden till arbetspartiets styrelse. Styrelsen var på sex personer och genast förstod han att han kunde få en ledande roll inom partiet och han kan bevisa för sig själv att han kan vara en ledare, en Führer. Sakta, men säkert kunde han arbeta sig uppåt inom partiet och Tyskland.

I början av 1920-talet fick Hitler hand om partiets propaganda, genast började Hitler annonsera så att hela Tyskland skulle få läsa om Hitler och hans (korkade) idéer. År 1929 fick Joseph Goebbels ansvaret för propagandan. Han byggde upp en effektiv propagandaapparat, den var både billig och enkel att tillverka. Detta leder till att många köper apparaten och att många hör Hitlers skitsnack. Joseph Goebbels tog sitt och sin familjs liv 1945 tills dagen han dog var han chef för propagandaministeriet.

Folkets anledning till att lyssna och vara med var främst att Hitler hade lovat att ta bort arbetslösheten i Tyskland och vid den tiden var arbetslösheten väldigt stor den var på cirka 40 procent. Efter tre år fick nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet makten och med det gick arbetslösheten bort. Detta på grund ut av att Hitler hade satsat mycket på militären, bygget (Hitler var väldigt intresserad ut av arkitektur och konst) och färdmedel för att armén ska kunna förflytta sig enklare som ex. Motorvägen (Autobahn), järnvägen o.s.v. Allt detta gjorde Adolf Hitler mer populär och gillad. Militären får utrustning och andra resurser, de blir glada. Folket får olika jobb som hantverkare till olika byggen, de blir glada. Tyskland kommer ut ur sin kris, alla blir glada. Detta gjorde att man fick hopp för Hitler och hans parti och att folket aldrig mer skulle behöva gå in

i kris och arbetslösheten igen (men så blev det inte, i alla fall inte i slutet).

Hitlers roll under 2:a världskriget

Den största orsaken till att det blev ett till världskrig var på grund ut av Adolf Hitler och Tyskland. Hitler var missnöjd med Versaillesfreden (ett fredsavtal som kom till efter första världskriget mellan Ententen, som är Storbritannien, Frankrike, Tsarryssland, Grekland, Portugal och Italien med Tyskland). Enligt Versaillesfreden skulle Polen få fri tillgång till havet (Det hela var över landområden). Hitler ville inte riskera ett tvåfrontskrig och slöt därför ett avtal med Stalin d.v.s.  Sovjetunionen (de slöt en icke-angreppspakt).

Vissa kände lättnad och andra visste vad som skulle hända. Det Stalin och Hitler hade planerat var att dela hela Europa i två bitar. Den västra delen skulle bli Tyskt och den östra delen skulle bli Sovjetiskt.

Den 1 september 1939, skickar Hitler sina trupper mot Polen, utan någon krigsförklaring. Polen var direkt ingen match mot det väl organiserade Tyskland och deras urrustning speciellt inte när de är oförberedda. Kriget i Polen var över på bara två veckor och då hade Sovjetunionen hjälpt till österifrån och som planerat delade Hitler och Stalin Polen mellan sig.

Två dagar efter att Polen tagits över förklarade Storbritannien och Frankrike krig mot Tyskland. Men det blev inte så mycket till ett krig, eftersom de kände att de vara sämre än vad Tyskland var. Så varken engelsmännen eller fransmännen gick till anfall. Detta "krig" kom att kallas "the phoney war", låtsaskriget på Svenska.

Judarna under 2:a världskriget

(Förintelsen)

Förintelsen, var när Hitler eller rättare sagt alla nazister ville förinta alla judar, homosexuella, svarta, politiska motståndare, handikappade, romer, men främst var det judarna. Förintelsen var bortom massmord, det var miljontals (ca 6 miljoner) bara judar (vi nämner inte de andra) som blev gasade, skjutna, svultit ihjäl, arbetade till döds eller bara låtit de vara i ett läger tills de själva ruttnar. Även de troende kristna sa att vissa saker var judarnas fel, som ex. Jesus död.

Den slutliga lösningen eller förintelsen som Reinhard Heydrich sa, var att fördrivningen av judarna gick för långsamt, så det man gjorde var att man byggde gaskammare där den giftiga gasen Zyclon B kom ut ur vad som liknade duschar. Långa tåg av godvagnar var fulla ut av judar alla på väg till förintelselägren. Efter att judarna blivit gasade fördes liken till brännugnar där de brändes.

Förhindra att det händer igen!

För att förhindra dessa grymheter att inträffa i framtiden måste man tänka på vem man väljer som president eller vilken ledare som helst, även o...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Adolf Hitler

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2011-03-30]   Adolf Hitler
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58911 [2024-07-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×