Med smak av ondska

5341 visningar
uppladdat: 2006-04-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Rättegången brukar kallas för den andra våldtäkten. Det är då allt ska grävas upp igen, smärtan ska återupplevas, händelsen ska beskrivas och tårarna ska helst än en gång gråtas. Klarar du det, att gråta, skrika och tillåta dig själv att brista, då är chanserna stora att du lyckas övertyga både juryn och domaren. Men om du lyckas hålla dig stark, inte visa så mycket känslor, då blir tvivlet större. Tvivlet sprider sig och tar sakta ett stadigt strypgrepp om din osäkra, smala hals med sina starka, svarta händer. Då blir det om möjligt värre. Tänk dig att sitta i vittnesbåset och folk tror att du ljuger.

Han var ju full och hade precis brutit upp ett långt förhållande med sin flickvän. Det ledde till att han blev upprörd och arg. Sedan dök hon upp ganska passande på den där baren. Full och snygg.
Nu sitter han där, på en bänk utanför rättssalen. Bänken är lika stel och kall som han känner sig. Han sitter där skamsen, avskydd av hennes nära. Men det verkar som om resterande tror att hon ljuger. Han tänker att han var nog rätt smart, som osynligt smög ner två piller i hennes drink när hon tittade bort. Det skulle ge henne en tillräckligt lång blackout. När hon skulle vakna skulle hon bara tro att hon däckat i ett avskilt dike. Men det blev inte riktigt så. Nu vaknade hon precis när han skulle avsluta. Han slog henne, vad annars skulle han göra? Men det hjälpte inte, hon hade sett honom.
Hans advokat väcker honom ur hans tankar med en lätt klapp på axeln, han sträcker honom en kaffemugg och säger något som tyder på att allt kommer gå bra.

Hon vill inte sitta ute i korridoren. Inte i samma smala gång som honom. Att se honom sitta där helt nonchalant skulle vara för mycket. Nej, istället får hon tillbringa lite tid i ett avskilt rum, ägna sig åt sina tankar. Hon vill tänka på allt annat än den kvällen, men självklart är det svårt. Hennes tankar och minnen spolar tillbaka tiden.
Hon kommer aldrig att glömma då det svarta för hennes ögon byttes ut mot det okända, mordiska ansiktet. Då tystnaden ersattes av stönanden och hennes eget skärande skrik. Då hennes nyss så fridfulla och avslappnade kropp snabbt spändes till av en obeskrivlig smärta. Smärtan av slaget i huvudet strax därefter var ingenting i jämförelse. Sedan var han borta, det var då det gick upp för henne vad som hade hänt.
Hon vaknar upp ur de hemska minnena genom en knackning på dörren. Det är hennes mor som kommit för att hämta henne. Domen har nu fällts. På skakiga och ostabila ben reser hon sig upp. Hennes mor leder henne ut ur rummet och in i rättssalen. Det känns som om sekunderna då hon glider fram till sin stol är en evighet.

Han ser henne slå sig ner på sin stol i väntan på domaren. Hennes blick är glasartad och tom. På något konstigt vis känner han sig lugn. Det borde han inte göra, grov våldtäkt ger ju inte direkt 50 dagars samhällstjänst. Det kan bli flera år. Han hinner snegla på henne en gång till. Hans ögon spänner sig och skjuter hat mot henne. Han tycker att hon får skylla sig själv. I de där kläderna och med den alkoholhalten. En bråkdels sekund tittar hon upp och in i hans ögon, hon blir träffad av hans hatstråle. Sedan kommer domaren in och ögonblicket är borta. Alla reser sig upp och håller andan. Han tror aldrig att det varit så tyst i en rättssal tidigare. Nu kommer det, nu kommer beslutet om hans framtid. Baserat på hans förflutna.

Hon sätter sig ner igen och känner hur det pulserar hårt i hela kroppen, hur hennes händer skakar där de ligger svettiga i hennes knä. Hon försöker lyssna till domarens röst som hörs någonstans långt där borta. En sekunds tystnad. Sedan börjar hjärnan fungera igen. Vad..? Sa han verkligen..? Kan hon ha hört rätt?
Nu är det inte bara händerna som skakar, nu skälver hela hennes kropp. Någon tar tag i henne, håller henne hårt emot sig. Hon känner något vått mot hennes axel, hennes mammas tårar. Nu brister hon och låter alla de tårar hon hållit inom sig få rinna. Hon vill drunkna i dem, låta dem kväva hennes andetag.

Det är för bra för att vara sant. Han friades från samtliga punkter. Det trodde henne inte, de trodde på honom. Nu ska den där slampan få sig en hämnd hon sent ska glömma. Anmäla honom, ett sådant slöseri med tid. Han ljuger för bra för att bli straffad. Han tycker att hon ser ynklig ut när hon springer genom gången, ut i korridoren. Förmodligen på väg till närmaste toalett. Han skrattar, hon gråter. Nu blir allt antagligen som vanligt igen, tillbaka till festandet med polarna och studerandet. Ingen kommer någonsin tro att det var en våldtäkt, det ska han se till. Hon kommer framstå som en kåt hora när han är klar med henne.

Hon tänker aldrig mer gå ut från sitt rum. Hon tänker ligga i sin säng för evigt, precis där hon ligger nu. Det har gått fyra dagar sedan rättegången och hon har gråtit konstant. Hur kunde de tro att hon ljög? Hur kunde de lita på idioten, det stod ju så gott som ”våldtäktsman” skrivet i pannan på honom. Det kanske var hennes fel ändå, den korta kjolen, den urringade tröjan. Hon höll ingen större koll på sitt glas, kanske var hon för trevlig? I viket fall som helst är det slut nu, tänker hon. Med rödsvullna ögon och stora kläder som skymmer allt reser hon sig upp – vilket är första gången på länge – i riktning mot toaletten. Väl inne tar hon ut den vassa saxen ur badrumsskåpet och håller den försiktigt. Den glänser så vackert av reflektionerna från fönstret, samtidigt som hon aldrig tycker sig ha sett något otäckare. Nej, hon har bestämt sig, hon ska inte backa nu. Nu är det slut på det vackra. Håret ska av. Hon tar tag i en tjock slinga, klipper av den och låter den pendla till golvet, Hon klipper en till och en till, i takt till att tårarna faller. Hennes långa, vackra hår som hon så länge sparat. Nu hatar hon det för att det är kvinnligt och vackert. När hon är klar lägger hon tillbaka saxen och sjunker ner på golvet bland hårslingorna. Hon klippte av det, precis som alla band med hennes vänner. Hon höjer handen och drar den genom det snaggade håret, det känns som en mans. Bra, tänker hon. En sista blick på lockarna, sedan går hon tillbaka till sitt rum och sin säng och somnar.

Han sitter hemma med sina polare och dricker öl. De är fulla som svin och han kan inte låta bli att tycka att de är fåniga trots berusningen. Sedan rättegången ger hans tankar honom ingen ro. Han har festat mer för att komma ifrån knuten i magen för en stund. Nu ringer telefonen och förhoppningar om fest sprider sig i rummet. Med all rätt, ytterkläderna dras på, ölen packas ihop och nu bär det iväg. Tio minuter senare anländer de till festen, klivet in i värmen och doften av glädje och berusning. Han kliver in med självsäkra steg, in i köket där han öppnar ännu en öl. Han börjar bli redigt full nu och det dröjer inte länge förrän han står och skryter om hur han ”drog över” henne. Det var ingen våldtäkt, hon såg bara sin chans att få jävlas med honom för att han inte ville ha henne efter sexet. Så var det, just precis. Hans polare lyssnar intensivt och är väldigt exalterade, de önskar lite ett det vore dem. Han får status av alla. Men någonstans där inne känner han hur fel det är, hur detta sakta knäcker honom. Han kommer aldrig kunna förlåta sig själv, men det visar han inte.

Hon ligger på sitt rum och läser en dum veckotidning då hennes ögon fastnar för ett citat. ”Det som inte dödar, gör dig bara starkare”. Hon synar sig själv utifrån, här ligger hon i stora, bylsiga kläder och avklippt hår, och tycker synd om sig själv. Detta medan hennes våldtäktsman förmodligen är ute och har roligt med sina vänner. Det...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Med smak av ondska

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-04-05

    okej men ta inte mina arbeten

  • Inactive member 2006-04-17

    I vissa partier påminner novel

  • Inactive member 2006-04-19

    jag vill tacka Sanne Hansson f

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-04]   Med smak av ondska
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5976 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×