Stolthet och Fördom

1 röster
1474 visningar
uppladdat: 2021-05-24
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

I boken Pride and Prejudice är Elizabeth Bennet en av fem systrar som man får följa under bokens gång. Elizabeth vågar leva ut sin fullständiga personlighet oavsett de normativa samhällsregler om hur en kvinna skall vara. I historien reser man genom tidsepokerna och hamnar på 1700-talet i England under Realismen och familjen Bennet bor ute på landsbygden i byn Hertfordshire. Under denna tid fanns tydliga könsroller och en kvinna i medelklassen kunde inte försörja sig själv utan behövde bli bortgift.

 

Mr Darcy som är en huvudkaraktär i boken, är en mycket stolt och förmögen man. I början av hans och Elizabeths bekantskap hyser dem inte goda känslor för varandra och Elizabeth anser honom vara mycket högmodig. Under de tillfällen som dem är i samma umgänge så är Elizabeths höga intelligensnivå, kombinerat med god sarkasm och kvickt tänkande, något som i hemlighet fångar Mr Darcys intresse. Emellertid så är Mr Darcy den sista mannen som hon någonsin skulle tänka sig att gifta sig med, men vill å andra sidan konstant veta mer om honom. Desto fler sammankomster dem är på, inser Mr Darcy att Elizabeth tagit honom med storm, och han förklarar förvånansvärt hans djupa, passionerade kärlek för henne efter flera månaders tid. Hon avböjer hans plötsliga förfrågan till giftermål då hon har några anklagelser på honom som starkt går emot hennes värderingar. Hon strävar emot att inte känna likadant för honom, men inser tillslut att de fördomar och den uppfattning hon haft inte riktigt stämmer överens med hans autentiska karaktärsdrag. Hon inser att hennes tidigare bedömningsförmåga inte varit rättvis och hon inte varit observant nog att få en hel uppfattning om hennes anklagelser. Hennes känslor blir drastiskt förändrade när hon förstår vad Mr Darcy gör henne och vad han egentligen är för man..

 

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Stolthet och Fördom

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Laura Gyllix [2021-05-24]   Stolthet och Fördom
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60857 [2024-05-16]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×