Mod

4954 visningar
uppladdat: 2006-05-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det blev tyst. Dödstyst. Hela uppgången fylldes av änglar. Jag hade tagit tre steg tillbaka, jag stod på helspänn och väntade, beredd att rusa ut om Svensson dörren öppnades.

Men fortfarande var jag mer arg än rädd.

….

Plötsligt utan förvarning slängdes dörren upp och mitt framför mig stod ”gladiatorn” med mörka ögon, brinnande av hat och ilska och undrade vem fan jag var och vad jag ville. Jag stod först som fast frusen men fick sen äntligen fram…
- Jag skulle hälsa på Maria.
- Hon är inte hemma, sa mannen med de hemska ögonen som jag hade framför mig.

Samtidigt tyckte jag mig kunna höra ett jämrande ljud inne från lägenheten och det gjorde mig mer bestämd än mitt förnuft sa om att jag skulle ta mig in dit.

- Jag ska bara hämta en bok som Maria lånat av mig, sa jag och försökte gå förbi ”gladiatorn” som stod mitt i dörröppningen.
- I helvete du ska, sa han och knuffade mig ut i trappuppgången igen.
- Fattar du trögt, eller? Maria är inte hemma.

Adrenalinet flödade i kroppen på mig och jag var stört förbannad. Vem fan trodde han att han egentligen var! Inte nog med att han slog Maria, nu gick han dessutom på och trakasserade en vilt främmande människa.
Jag spände ögonen i honom och sprang sen med väldig fart rakt förbi honom och in i lägenheten. Jag stannade tvärt i vardagsrummet, på golvet låg en ung, späd tjej orörlig och ihop dragen i fosterställning. Blod rann från munnen och näsan på henne, håret var rufsigt. Hon såg nästan död ut. Plötsligt vände hon huvudet försiktigt och tittade genom sina tårfyllda ögon på mig med en bedjande och skräckslagen blick. Jag hann inte fundera mer på vad det var hennes ögon försökte säga, för i nästa sekund kände jag ett slag i ansiktet. Jag for omkull, rakt in i soffbordet och kände en fruktansvärd smärta i armen. Trots smärtan lyckades jag få tag på en glasskål som stod på kanten på bordet, jag tog den och slängde den rakt mot ”gladiatorn” som stod nästan lutad över mig nu. Skålen träffade honom i axeln och glasskärvorna for över hela rummet. Han vrålade av smärta och hans ögon ”exploderade” av ilska.
- Du ska fanimej dö nu, ingen gör så här mot mig, vrålade han. Jag ska lära både dig och Maria vem fan som bestämmer här.

Jag kastade mig ned bakom soffan där Maria låg och försökte skydda henne. ”Gladiatorns” knytnäve kom som en raket rakt mot min näsa, som knakade så att jag såg stjärnor. Nästa sekund såg jag en jätte kniv komma emot mig...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mod

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-21

    Jättebra! :Dflrutom "grejern

Källhänvisning

Inactive member [2006-05-20]   Mod
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=6270 [2021-11-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×