The Beatles

7 röster
14418 visningar
uppladdat: 2007-05-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Popgruppen “The Beatles” är en av världens största grupper, vissa anser dem är världens mest framgångsrika och berömda grupp genom tiderna. När jag har letat fakta om det här bandet så har det kommit fram lite olika fakta beroende på vilken sida jag gått in på, t ex. Vilken låt dem slog igenom med har varierat eftersom alla internet sidor menar olika länder, en del menar USA och en del menar Sverige. Fast jag har att försökt att göra mitt bästa i alla fall.
Beatles är en av dem grupperna man ska känna till som har gjort historia inom musiken. Bandet består av fyra medlemmar vid namn: Paul McCartney, John Lennon, George Harrison och Ringo Starr. Gruppen startades av John Lennon 1957 han gjorde insatsen i bandet som sångare, gitarrist och kompositör. Han kallade gruppen för “The Qurry Men”. Det året anslöt sig också Paul McCartney till gruppen och även han var sångare, kompositör och gitarrist. Paul McCartney och John Lennon var dem i gruppen som kom varandra närmst och har alltid skrivit låtar tillsammans och inspirerat varandra med sitt material. 1958 började George Harrison spela i gruppen även han gitarrist, sångare och låtskrivare men var inte lika skicklig som Lennon och McCartey som kompositör. Trummisen i bandet varierade i första början. Efter ett tag med olika trummisar började Pete Best att bli en permanent bandmedlem men så ersattes han år 1962 ersattes han med Ringo Starr (Richard Starkey).
Nu backar vi tiden till när bandet började komma igång, då Pete Best ingick i bandet.
Gruppen kämpade som alla andra band för att få spelningar och bli berömda samtidigt som namnet på gruppen varierade. Under en tid hette dem “Silver Beatles” det var Lennon som hade fastat för “Beatles” som var ett påhittat ord, en blandning av “Beat” som betyder låt och “Beetles” vilket översätts till skalbagge, år 1960 blev det namnet på gruppen. Hela bandet bodde då i Liverpool i England och var ett typiskt brittiskt popband som väntade på att bli upptäckta när dem spelade på klubbar runt om i Liverpool och även i Hamburg. Deras första inspelning skedde i Hamburg med hjälp av producenten Tony Sheridan där dem spelade in “My Bonnie” 1961.
Efter det hörde skivförsäljaren Brian Epstein talas om Beatles och frågade om han fick bli deras maneger vilket han fick. Brian var ivrig och ville att folket skulle höra “Beatles” vackra stämmor och startade jakten på ett passande skivbolag som kunde “signa” dem. Tillslut frågade dem skivbolaget “Decca” som sa nej till “Beatles”, det anses idag vara världens största misstag. Men Brian gav inte upp, han lyckades få kontrakt med skivbolaget “Parlophone” tack vare skivproducenten George Martin, han var däremot inte nöjd med Pete Best, det var då augusti 1962 och han blev ersatt med Ringo Starr. Efter det rullade karriären på för bandet.
“Beatles” inspirerades av artister som: Elvis Presley, Buddy Holly, The Everly House och Chuck Berry.
Åren 1962-63 skog gruppen igenom i b la USA, Sverige mm. I Sverige blev “Please, please me”, en stor hit medans “I want to hold your hand” slog stort i USA.
The Beatles blev bara större och större och det utbröt något som idag kallas för “Beatles influensan” bland folket, alla fullkomligt älskade Beatles. Till en början tilltalade bandet bara ungdomar när dem spelade covers och låtar av lite enklare texter men med åren blev bandet bara skickligare och skickligare så tillslut var hela världen drabbad av “Beatles influensan”. Alla som satt hemma höjde radion när dem spelade “Twist And Shout” “Beatles gungade rakt in i världens befolknings hjärtan med “I Want To Hold Your Hand“.
Eftersom dem gjorde allt från lättsam pop till rock så var urvalet så stort att hela befolkningen lyssnade på deras vackra melodier. Gruppen spelade b la. amerikansk rock, R&B och blues. Beatles var som störst under åren 1964-1966 när deras hitlåtar toppade alla USA:s topplistor. 1968 startade gruppen ett eget skivbolag med namnet ”Apple Records” där band som Beatles medlemmarna tyckte om kunde släppa skivor som t ex. Badfinger, Bill Elliot, Billy Preston, Wings med flera. (Inklusive Beatles medlemmar när deras solokarriärer började, återkommer till det). 1970 splittrades bandet, alla fyra bandmedlemmarna satsade på solokarriärer vilket resulterade i både succé och förtvivlan för att bandet var splittrat.
Några låtar av ”The Beatles”:
Love Me Do, år 1962
I Want To Hold Your Hand, år 1963
She loves you, år 1964
Can''''t buy me love, år 1964
Yesterday, år 1965 (världens mest inspelade låt; ca 3000 inspelningar)
Help!, år 1965
Yellow Submarine, år 1966
Penny Lane, år 1966
All You Need Is Love, år 1967
When I''''m sixtyfour, år 1967
Strawberry Fields, år 1967
Lucy in the sky with diamonds, år 1967
Magical Mystery Tour, år 1967
Back in the USSR, år 1968
Hey Jude, år 1968
Lady Madonna, år 1968
While my guitar gently weeps, år 1968
Here comes the sun, år 1969
Let It Be, år 1969/1970
The long and winding road, år 1969/1970

Några av Beatles medlemmarnas kändaste låtar som solister:
While my guitar gently weeps, Something, Here comes the sun, My sweet lord
av George Harrison.
Yester...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: The Beatles

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-13]   The Beatles
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8157 [2024-06-14]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×