Romeo & julia

5 röster
34229 visningar
uppladdat: 2007-06-04
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Filmanalys

Romeo och Julia träffas på en fest och blir blixtförälskade. När dom upptäcker att dom tillhör dom olika familjerna som varit i bråk så länge dom kan minnas gifter dom sig i smyg. Mercusio, Romeos kompis, blir dödad av Tybalt Capulet, Julias kusin, då blir Romeo förkrossad och dräper Tybalt. Julias föräldrar tvingar henne genom hot att gifta sig med en prins. Hon blir då frustrerad och får ett gift av broder Laurens som gör henne skendöd. Romeo får aldrig veta att hon bara är skendöd utan tror att hon är död. Han söker upp henne och dricker ett dödligt gift och dör vid hennes sida. När Julia vaknar ser hon sin Romeo ligga död bredvid henne och tar sitt eget liv även hon.

Pastor Laurens gjorde stort intryck på mig, det var han som först vigde Romeo och Julia i smyg, och sen försökte göra allt för att dom skulle få vara tillsammans. Han var otroligt snäll och man märker att han inte bara är det för hans jobb, utan för att han också vill båda gott på något sett.

Filmen var bra för att man verkligen kunde sätta sig in i det. Jag tror att dom flesta som såg filmen blev mer eller mindre kära i Romeo, inte bara för allt vackert som han sa, utan också för hans fantastiska charm som Shakespeare lyckas visa genom orden.

Slutet var absolut det bäst, i filmen blir det extremt spännande eftersom Julia är så nära att vakna och nästan öppnar ögonen innan Romeo tar giftet. Det blir otroligt spännande och man kan inte sitta stilla eftersom man verkligen dras med i filmen.

Jag tror att författaren vill visa hur fel det kan bli när två sidor bråkar och bråkar om onödiga saker som hände för länge sen. Hur mycket det kan förstöra för andra, inte bara för just dom som bråkar. Jag tror också att han vill visa hur kärleken övervinner allt, hur mycket man kan älskar någon, så mycket att man inte kan leva utan den. Det har han verkligen lyckats med att visa i den här historien. Jag tror så för att hela boken går ut på att det blir en tragedi av det för att dom dör på grund av konsekvenserna va bråken.

Filmen är ganska trovärdig som film, men inte helt. Nu skulle man inte kunna visa en film som sa att någon var skendöd, eftersom det helt enkelt inte går att vara det, tror jag.

Jag tror att det är det underbara språket som Shakespeare använder som gör att det fortfarande är så populärt. Man blir helt kär i det som sägs och det är som sagt jätte vackert. Det visas så lätt att dom i filmen är kära, det vet jag inte hur han gör.

Jag tror på något sett att den äldre variationen av filmen var bättre, eftersom nu använder dom samma språk som Shakespeare skrev det, fast handlingarna är i nutid. Då blir det lätt att man blir förvirrad av det hela. Men jag tycker ändå att dom översatte den bra för att ändå göra den till nutid.Bokanalys

1. Jag tyckte i början att den var ganska svår att läsa eftersom den var i manusform och ganska svårt språk. Men när jag kom in i den var den otroligt bra tyckte jag, eftersom handlingen är mycket bra uttänkt och själva historien är väldigt fin helt enkelt.

2. Om jag hade ändrat något tror jag att jag hade ändrat slutet, även om det var bäst så är det sorgligast! Jag hade nog gjort så att Julia vaknade innan Romeo tog giftet så att dom kunde fly från Verona med varandra, lyckligt slut.

3. Jag tror att författaren vill visa hur fel det kan bli när två sidor bråkar och bråkar om onödiga saker som hände för länge sen. Hur mycket det kan förstöra för andra, inte bara för just dom som bråkar. Jag tror också att han vill visa hur kärleken övervinner allt, hur mycket man kan älskar någon, så mycket att man inte kan leva utan den. Det har han verkligen lyckats med att visa i den här historien. Jag tror så för att hela boken går ut på att det blir en tragedi av det för att dom dör på grund av konsekvenserna va bråken.

4. Jag tycker att första gången dom träffas är den viktigaste. Det visar hur dom blir kära nästan vid första ögonkastet och sen fortsätter att försöka träffa varandra och till och med gifta sig fast dom tillhör fel sidor av ätterna. Dom gör allt för varandra.

5. Verona är romantiskt och vackert. Perfekt miljö av spela en kärleks berättelse egentligen. Alla tycker att Italien är romantiskt, atmosfären är romantisk.

6. Ingen är egentligen god eller ond. Capulets bråkar mot Montague och det är bara dom som inte stoppar bråket som är onda, oc...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Romeo & julia

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-06-04]   Romeo & julia
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8411 [2023-03-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×