Romeo och Julia

11 röster
19223 visningar
uppladdat: 2008-02-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Romeo och Julia, eller som originaltiteln säger Romeo och Juliet, är ett mycket berömt skådespel från 1595-96. Denna pjäs är skriven av William Shakespeare och Romeo och Julia är en av hans mest kända pjäser. Denna kärlekshistoria är känd världen över. Även de som inte är så bekanta med Shakespeare och hans verk har ofta ändå en uppfattning om just denna pjäs och hur historien lyder.
De två förnäma adelsfamiljerna Capulet och Montague lever i staden Verona. Greve Capulet har en förtjusande dotter vid namn Julia som han planerat att gifta bort med greve Paris, och ordnar därför en maskeradbal för att föra dem närmare varandra. Men där på balen tillbringar även Romeo Montauge sin kväll och de får upp ögonen för varandra. Det var kärlek vid det absolut första ögonkastet men, deras familjer är i en stor fejd med varandra och de förbjuds från att träffas.
Men efter den stora festen smyger unge Romeo in i familjen Capulets trädgård för att få träffa Julia, där förklarar de sin kärlek för varandra. De låter ingenting komma mellan deras kärlek och bestämmer sig för att trotsa sina föräldrar. De vigs av en munk och ingår i ett hemligt äktenskap, men denna lycka står sig inte länge.
Ett våldsamt kaos utbryts och Julias kusin dödar Romeos bästa vän. Romeo tänker inte acceptera detta och utmanar kusinen som dödas i striden. Romeo döms för mordet och blir utvisad ur Verona, men han måste få träffa Julia. Och det får han, natten innan han måste lämna staden tillbringar han med Julia.
En plan smids med hjälp av munken som vigde dem. Julia ska dricka ett gift som gör att alla tror att hon är död, på detta viset skall hon sedan återförenas med Romeo. Men Romeo får tragiskt nog inte höra om planen förrän det är försent. Julia tar giftet och i allas tro om att hon är död förs hon till familjens egna gravvalv. När Romeo får höra om Julias död åker han dit för att besöka hennes grav. Han blir helt förstörd och tar sitt liv, han fann ingen anledning till att leva om det inte var tillsammans med Julia.
Då Julia tillslut vaknar finner hon Romeos döda kropp bredvid sig och förstår. – Planen hade misslyckats, Romeo hade aldrig blivit informerad om hur det skulle gå till. H...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Romeo och Julia

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2008-02-16]   Romeo och Julia
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=9259 [2023-03-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×