Din död, Min död

3670 visningar
uppladdat: 2007-11-28
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag gick med tunga steg mot Malin. Hörde mina skor slå mot marken, skrapa i gruset och sen tvärstanna. Jag kollade på Malin, såg att hon grät. Vågade inte fråga vad som hade hänt, istället satt jag mig ner bredvid henne, tog upp en cigg och började röka. Kanske hade hennes kille gjort slut med henne, eller så hade hon bråkat med sina föräldrar. För det hände ofta, att hon grät över det. Jag slängde en blick på henne, vände mig om och tog ett bloss, hörde hur tobaken brändes. Jag började röka för att ha något att pyssla med. Något att göra när jag har tråkigt. Men vad ska man göra vid det här tillfället, vad ska en kompis göra för att trösta en, klappa på ryggen och säga att allt kommer att ordna sig? Nej det är bara skitsnack. Till slut orkade jag inte mer, fimpade ciggen mot marken och frågade vad som hade hänt.
- har du inte hört frågade hon
- Nej, hört vadå? Frågade jag fundersamt. Hon suckade och fällde fler tårar, vände ansiktet och riktade den ner mot marken och sa
- Sandra är död, hon dog i en bil olycka. Hon sa inte det, hon skrek nästan ut det. Orden skar in i mina öron, upprepade sig flera gånger. Om och om igen. Jag resten mig upp med en sån fart, sprang så fort jag kunde. Mina fötter rörde sig, vart? Det vet jag inte.
- Lina vänta… skrek hon efter mig. Men snart var jag i skolans korridor, knuffade till alla som var i vägen. Såg några som grät, några pratade i telefonen. En lärare var på väg mot mig, jag vände mig snabbt om och in i den lediga toaletten. Smällde dörren så hårt jag kunde och skrek. Jag skrek ut min förtvivlad. Kunde inte förstå vad jag hade nyss hört. Vad min hjärna hade fått för information. Snart var vaktmästaren uppe och låste upp dörren, skolsystern stod nu framför mig. Jag reste mig upp och sprang mot mitt skåp. Jag hörde snabba steg mot mig, Skolsystern igen
- Va fan vill du mig?! Låt mig vara! Skriker jag med tårar rinnande nedför mina kinder. Skolan som nyss var öde, hade nu varit en samlingsplats, folk kollade på mig, viskade något, och vände sig om. Min mascara hade nu kletat ut sig, svart runt mina ögon.
- Lina … vi måste prata… jag lovar att det hjälper. Lina? snälla. Jag tog tag om min jacka och sprang så fort jag kunde därifrån. Snart var jag framme vid bryggan, kollade ner till det svarta kalla vattnet. Lite is hade byggt sig ovanpå. Tårar fortsätter att rinna, det tar aldrig slut. Jag snyter mig, kollar runt lite. Tar ett steg på bryggan, upp på räcken. Tar ett steg fram och blundar, allt är svart.

Jag vaknar av att mobilen ringer. Kollar på skärmen och ser att det är Malin. Jag drar upp locket och svarar.
- A… det är Lisa?, h...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Din död, Min död

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-11-30

    asså jag fattar inte en sak. F

Källhänvisning

Inactive member [2007-11-28]   Din död, Min död
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8861 [2024-07-20]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×