Jules Verne

17 röster
26740 visningar
uppladdat: 2003-12-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jules verne föddes utanför floden Lorires vid en liten hamnstad som hette Nantes. Jules Verne föddes den 8 februari 1828. Hans pappa hette Pierre Verne och var jurist. Pierre ville att hans son skulle skulle bli jurist precis som han. Men Jules Verne ville inte det. Han satt ofta i fönstret och fantaserade sig iväg när han såg båtarna som seglade förbi. Dom mesta av hans romaner handlede mycket om havet. Detta berode naturligtvis på att han älskade havet. Det sägs att Jules barndom var harmonisk och strikt. När hans pappa planerade och att han skulle bli jurist gjorde honom arg. Då rymde han med ett fartyg som var på vär till Indien. När han kom fram stod hans pappa och väntade på honom. Då lovade Jules Verne att han bara skulle resa i fantasin.

År 1948 reste han iväg till Paris för att studera juridik. Där träffade han helt nya människoroch blev snabt en i mängden. Eftersom han inte hade så mycket pengar så sålde lite pjäsmanuskipt. Romantiken passerade förbi och han blev mer och mer farcinerad av teknologin. Nu blev hans böcker mer åt det mekaniska hållet.

Jules Verne hade alltid saknat en kvinna. När han var på en väns bröllopsdag träffade han en ung och vacker änka som hade två barn. Hon hette Honorine Anne-Hébé Morel. Dem gifte sig 1857 och då satte sig Jules Verne i en ny roll. Nu var han tvungen att försörja både sig själj och hans nya familj. Ekonomin blev så dålig att Jules Verne var tvungen att fråga sin far om bistånd. Han fick börja jobba på fondmäklarbörsen och skrivandet blev på sidan av. Han tog inte jobbet på så stort allvar men nu när han fick pengar kunnde han studera liytteratur. Han och hans fru skaffade nu också ett barn som hette Michel. Jules Verne gav ut ett förslag som handlade om en luftballong. Bokförlägggaren Pierre-Jules Hetzel gillade förslaget och nu var Jules Verne glad och han jobbade ännu hårdare än förr. Pierre tyckte att boken behövde lite mer vetenskaplig fakta och inte lika mycket roman likt. Efter några veckor hade han puttsat till den lite och nu blev Pierre stormförtjust. Pierre tyckte Jules Verne skrev väldigt bra och därför sade han:
”Skicka två romaner om året” Pierre visste att Jules och han skulle tjäna mycket pengar på hans skrivande.

Dom böcker han skrev handlade mycket om universum och uppfinningar som kanske skulle uppfinnas i framtiden.

Några böcker som Jules Verne skrev var ”Jorden runt på 80 dagar”, ”Den hemlighetsfulla ön”, ”Tsarens Kurir”, ”Kapten Grant”, ”Från jorden till månen”, ”En världsomsegling under havet”, ”Till jordens medelpunkt”, ”Begums 500 miljoner”, ”400 mil på Amazomfloden”, ”Fyrtornet vid världens ände”, ”Mathias Sandorf”, ”Kapten Hatteras resa till nordpolen”


Den hemlighetsfulla ön
Boken handlar om några nordstatsmänn som lyckas rymma med en flygballong från det nordamerikanska inbördeskriget. De fem männen hade bra erfarenheter och jobbade på helt olika jobb.
Boken börjar direkt med att dom håller på att störta över stilla havet i en våldsam storm. Ballongen störtar och för att inte drunkna så kastar dom allt de äger och har. Ett par timmar senare tar de sig i land på en obebodd ö, utan vapen och mat. Under den tid...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Jules Verne

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2004-10-07

    intresant fakta

  • Inactive member 2004-10-18

    Mycket bra skrivet!

  • Inactive member 2009-05-03

    "År 1948 reste han iväg till Paris för att studera juridik. " han föddes 1828? killen blev inte 300 år gammal

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-07]   Jules Verne
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2535 [2024-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×