Ett perfekt monster

3657 visningar
uppladdat: 2005-12-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Det här är en berättelse om Frida, en flicka som hade det väldigt jobbigt. Frida var inte riktigt som andra ungdomar. Hon var nämligen bäst på allt.

Frida var den perfekta tonåringen. Hon var duktigast i skolan och hade bäst betyg. Hon var jätteduktig
i alla idrotter och hade den vackraste sångrösten. Hon hade redan blivit uppmärksammad som en konstnärstalang och hade blivit erbjuden modelljobb i många tidningar och skyltfönster. Hon hade snygg kropp och klädde sig varken utmanande, fjortisaktigt eller konstigt… bara normalt och snyggt. Hon var stilren, det vill säga att hennes diskreta smink stämde bra överens med hennes handväska och skor och att hennes rum var inrett i bara ek och mörkrött. Frida var heller inget skvallerämne. Hon var inte den som gjorde bort sig på fester eller gick på fel fest. Heller sågs hon aldrig med fel person eller med någon annan kille än sin pojkvän. Dessutom var Frida ordentlig och ordningsam. Hon hade blivit ordförande i elevrådet och alla niors representant i skolrådet och vald till tre års tjänst som kamratstödjare i skolan. Sen tränade hon tre dagar i veckan i en framgångsrik idrottsförening och hade vunnit flera stora mästerskap både individuellt och i lagsport… Frida var sina föräldrars dröm.

Frida var mellanbarnet i en trebarnsfamilj. Alla fem i familjen, plus två hundar, bodde i en röd, medelstor villa i ett stilla område cirka tre kilometer från skolan. De hade både trädgårdsmästare och hushållerska, så föräldrarna kunde ägna all sin lediga tid till barnen. Båda föräldrarna var heltidsarbetande med välbetalda löner och hyggliga arbetstider. Med inte allt för mycket övertidsarbete kunde de ta ut sju semesterveckor om året. Barnen i sin tur var som natt, dag och midnattssol i jämförelse till varandra.
Frida var som sagt alla föräldrars dröm. Storebrodern var alla föräldrars mardröm. De fick ofta hämta hem honom från fester då han var obenägen att komma hem själv. Han borde ha studerat andra året på gymnasiet men hade hoppat av redan efter första året och satt nu mest hemma och spelade på sitt rum eller anordnade rivfester när föräldrarna åkte bort. Lillasystern var tre år yngre än Frida. Hon var tanig, outvecklad och en decimeter längre än de övriga i sin klass. Hon var ofta utsatt för mobbning vilket speglades i hennes betyg och på hennes dystra uppsyn. Hon hade flera gånger försökt svälta sig själv genom anorexia, men det hade upptäckts i tid av skolans skolsköterska. Och föräldrarna kunde inte förstå vad de gjorde för fel, eller vad som gjorde henne ledsen. De kostade på terapi till lillasystern och betalade privatlärare då hon var hemma från skolan. De köpte nya kläder till den äldre brodern och många andra presenter om han lovade att börja studera igen. De gjorde allt de kunde. De gav deras barn kärlek och allt de bad om inom rimliga gränser.

Ja så såg det ut i hennes familj. Förstår du att Frida hade det jobbigt? Kan du tänka dig hur det känns att vara bäst i en värld av kaos? Hur alla andra är avundsjuka på henne? Hon kunde fråga hennes bror om hon fick vara med och spela, med svaret: det här är inget för dig. Hon kunde fråga hennes klasskamrater hur det gått på ett prov, med svaret: bara för att du alltid får full pott. Hon kunde frå...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ett perfekt monster

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-13]   Ett perfekt monster
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5266 [2024-07-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×