Novell- under ytan

4 röster
9468 visningar
uppladdat: 2006-02-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Första skoldagen på högstadiet, det kändes stort. Nu kunde äntligen Mia säga att hon gick på högstadiet. Hon hade sätt fram emot den här dagen jättelänge.
Nu stod hon i skolträdgården och väntade på sin nya lärare. Halva av hennes gamla klass var här. Men de var förändrade. Allihop. Alla visste att nu var man tvungen att se ut som alla andra åttor och nior. Det var tur att Mia hade gått och handlat lite nya kläder och köpt lite smink. Hon hade bara frågan sina föräldrar om hon kunde få lite nya kläder och de hade gett henne ganska mycket pengar med en gång, det hade de råd med. Det hade alla hon kände i hennes klass.
Medan hon stod och småpratade med Katarina och Emma, såg hon henne. Man märkte det med en gång. Hundra meter bort, alla blickar vände sig mot henne. Den populäraste tjejen i hela skolan. Hon gick i nian och idag hade hon svarta klackskor, tajta jeans och en uringad vit tröja. Hennes blonda hår hoppade åt alla håll när hon sprang fram för att krama sina kompisar. Mia tappade nästan hakan när hon såg henne. Hon hade gett allting för att vara som henne. Hon undrade vart hon bodde, hon bodde säkert i en stor villa, hennes föräldrar var säkert stenrika och allting i hennes liv var helt perfekt. Han hade gett allting för att byta med henne.
Nu gick tjejen fram och kramade om två killar och de stod och skrattade så det hördes över hela skolträdgården. De gillade henne säkert bara för att hon var rik, hon var säkert elak och kaxig som alla andra populära tjejer, tänkte Mia.
Hon kunde inte fokusera sig när hon satt i klassrummet. Hennes lärare hette Rebecka och var jätte snäll och stod och pratade om skolmaten och lite allmänt om skolan. Hon tänkte bara på hur fin den populära tjejens liv kunde vara. Hon tänkte på allting, på hennes föräldrar, hennes kompisar, hennes rum. Allting verkade perfekt. Fast Mia skulle aldrig våga prata med henne, hon sågs bara som en liten tönt av såna populära tjejer.
De skulle inte vara kvar så länge i skolan idag, det var bara första dagen. Men nu hade hon träffat alla lärarna och klasskamaraterna och hon var på väg hemåt. När hon gick upp för backen såg hon bland alla människor, den populära tjejen. Hon såg hur hon sa hejdå till sina kompisar, som skulle åt samma håll som Mia, de bodde också i villaområdet. Men, skulle inte tjejen också åt det hållet? Vart bodde hon egentligen. Ni blev Mia så nyfiken att hon var tvungen att följa efter henne. Hon hoppade på bussen och satte sig i närheten av henne.
Nu var tjejens glada min borta. Nu såg hon nästan ledsen ut, varför gjorde hon det? Tiden gick, bussen åkte, människor gick av. Vart var de nu. Utanför Göteborg i alla fall. Nu hade de nästan kommit till en förort, där Mia visste att bara utlänningar och såna som inte hade det så bra med pengar bodde. Mia satt och stirrade på tjejen. Tjejen märkte det. Men nu var det försent för att vända bort blicken.
- Jaha, så du bor också här? – frågade tjejen helt plötsligt.
- Njaa..jag...öh.. ska hälsa på nån... – Mia rodnade
Tjejen tittade ner. Blev hon ledsen?
- Förlåt, sa Mia, jag ville bara se hur du bodde, jag trodde... att du bodde nära mig... – Mia pratade bara, hon visste inte vad hon sa.
- Det är okej, sa tjejen, så nu vet du, jag bor utanför Göteborg, och mina föräldrar är fattiga, de här kläderna... – hon tittade ner på sina kläder, - de har jag sparat för i ett år för att köpa.
Plötsligt förstod Mia, hon var inte alls så rik och perfekt som hon såg ut och vara, bodde inte alls i en villa och var inte alls så perfekt som Mia trodde, hon var bara en fattig tjej som hade köpt snygga kläder.
- Jag tyckte bara att du hade så fina kläder och jag trodde... förlåt, jag menar, det spelar ingen roll att du bor här,sa Mia
- Jenny- hon sträckte fram handen och log, hon såg snäll ut, det var nog därför alla tyckte om henne i skolan.
- Mi...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Novell- under ytan

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-02-23]   Novell- under ytan
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5732 [2024-07-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×