andra världskriget

7068 visningar
uppladdat: 2018-05-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Andravärldskriget

sammanfattning

Andra världskriget var en stor strid mellan de allierade(Storbritanien Sovjetunionen Usa republiken Kina och polen. Och mot axelmakterna (Tyskland italien rumäniuen japan ungern och rumänien bulgarien ungern kroatien. 

Bakrund:

Versiellefreden annornades efter första världskriget.  De blev rädda att de skulle bli en ny krig. Men det var bara inte så. Tyskland såg ut som förlkoraren medans alla andra länderna mot tyskland såg ut att vara den snälla. Och då fick de straff bland annat fick de inte ha krigsflotta och deras arme fick bestå bara 10000 tusen man. Och de fick betala ett stort skadestånd. Och alla dessa straff fick tyskland att se ut som enstor förlorare.

Så 1921 blev en man vid namn adolf hitler anförare för NSDAP nationalsocialistiska tyska arbetspartiet`` nazistiska partiet`` de var många människor som tyckte att tyskaland hade blivit orättvist behandlade.  Plus den ekonomiska krisen under 30 talet fick tyskarna tappa greppet och flera människor blem hemlösa och demokratin sjönk väldigt fort. Det var därfö adolf hitler blev stor och alla trodde han var smar och handlesmänniska.  Hans parti vann valet år 1932 med hoppet att ta bort arbetslösheten och få tyskland på sina fötter igen. Och sedan blev han tysklands regeringschef. Han var den tyskland hopp. Och när han blev regeringschef tog han bort alla partier och avskaffade demokratin.

Kriget: kriget började ungefär 1938-1939 det vare då tjeckoslavien delades. Tysklabnd var berreda i krig de delade sig mot polen och ungern och occuperade landet.  Och år 1939 under sommaren så förklarade frankirke och storbritanien krig. Och år 1940 bildade japan och tyskland en allians. Och då började de axelmakterna och de allierade kriga.

Slutetavkriget:  den sjätte juni så planerde de axelmakterna en kriga tillsmans mot tyskland front. Och de var slutet av kriget. Tyskland samlade alla sovjettrupperna i berlin några dagar innan hitler tog självmord.

Allierade= 17 000 000 döda militären och 33 000 000 dödade civilla

Axelmakterna= 8 000  000 dödade  militärer  och 4 000 000  dödade civila

Disskusion:

Jag tycker att det var intresant att jobba. Jag kan tänka mig att göra fler sånt hära arbeten när det gäller krig. Och jag fick alla mina frågor svarade.  Men jag tycker att tyskland inte borde då skitet och betala all skadestånd. Och jag tycker att det är fegt att stora länder bombar ett land och sedan känner sig som den snälla landet. T.ex om man kollar på filmer så ser man att tyskland ser ut som förloraren när det var fem stora länder som bombar deras land. Tyskland hade japan men de hat typ slösat all deras utrustnig och 75% av deras arme mot Kina.

Metod

jag har använt mig av wikipedia och so rummet https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II https://www.so-rummet.se/kategorier/historia/det-korta-1900-talet/andra-varldskriget

jag har läst igenom flera gånger och kollat på både källorna. Jag satt och kollade på filmer.

Resultat

Jag har kommit fram till att de allierade vann och axelmakterna förlorade.

Och jag har fått alla mina tankeställningar svarade genom att skriva den här uppsatsen.

Källförteckning

Wikipedia, https://www.so-rummet.se/kategorier/historia/det-korta-1900-talet/andra-varldskriget<...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

bulle åk 8 din farsa käkar salami säg wallah nej

Kommentera arbetet: andra världskriget

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2018-05-23]   andra världskriget
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=60348 [2024-07-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×