Emot dödsstraff

17 röster
40415 visningar
uppladdat: 2007-02-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inledning: Jag är emot dödsstraff men jag kan ändå förstå dom som är för dödsstraff. Om man dödar en mördare gör man samma sak som mördaren gjort, dödar. Man har alltid lärt sig av sina föräldrar att när man tex. Bråkar med sitt syskon är det lika fel att hämnas som att starta bråket och det är lite det man gör med dödsstraff, hämnas. I den här uppsatsen ska jag argumentera mot dödsstraff.

Det är lika fel att hämnas som att starta ett bråk, det har alla lärt sig. Varför kommer då en vuxen människa på att man ska ge ut dödsstraff? Det är en sak om mördaren är psykiskt störd och antagligen aldrig kommer bli frisk, då kan jag förstå varför man vill ha bort dom från samhället. Om en psykiskt störd släpps ut ur psyket och dödar någon är det lika mycket dom på psykets fel att någon blev dödad som mördarens fel.
Dödsstraff kanske skrämmer några från att göra ett brott men långt ifrån alla. Dödsstraff förhindrar alltså inte brott. Även om mördaren inte är psykiskt störd har man något fel i huvudet om man dödar någon och då ångrar man det inte. Jag tycker dödsstraff är ett brott mot de mänskliga rättigheterna, alla har rätt till att leva och ingen har rätt till att säga till någon annan att den inte får leva mer. Varje liv har ett värde.
Med dödsstraff är egentligen det ända rätta att den som avrättar någon också ska avrättas. Man kan ju inte visa det som är fel genom att göra det som är fel. Jag förstår inte hur en människa kan tänka så
Under 2005 avrättades 2148, 1700 i Kina, 94 i Iran, 60 i USA och 86 i Saudiarabien. När jag hör dom här siffrorna tänker jag först på hur många av dom här som kan ha blivit oskyldigt dömda, för jag kan lova flera stycken av dom här var säkert oskyldigt dömda och så ska det inte gå till. 74 länder har kvar dödsstraffet i sin lagstiftning och har genomfört avrättningar de senaste 10 åren, 25 länder har kvar straffet men har inte verkställt det på minst 10 år, 11 länder har kvar dödsstraff bara för vissa speciella brott (oftast brott i krigstid). 86 länder har helt tagit bort straffet ur lagstiftningen. Mer än 90 procent av världens dödsstraff sker i Kina. Sverige avskaffade dödsstraffet 1921. Dom vanligaste dödsstraffen är hängning, arkebusering och giljotin, giftinjektioner, giftgas eller elektricitet. Under medeltiden var dödsstraff ett nöje för folket, en stor församling med folk samlades när en fånge skulle avrättas eller torteras offentligt. Det är inte bara hemskt, utan snarare barbariskt! Varför ska vi straffa folk på ett sätt som folk under medeltiden roade sig med. Vad än en människa har gjort för brott, förtjänar ingen levande människa att dö under den förnedringen och under dom omständigheterna som folk gör under dödsstraff.
Alla människor lär av sina misstag, alla människor kan förbättra sig. Om två personer är i ett stort bråk som utformar sig till ett slagsmål och en av personerna dör, är jag ganska säker på att mördaren ångrar sig. Alla människor kan hamna i större bråk och mördaren kanske till och med dödade den andra i självförsvar. Ska då en människa dö för sitt livs största misstag? Mördaren kommer antagligen att leva med dåligt samvete resten av sitt liv, han kanske till och med vill dö för att han inte orkar leva med det. Då (om man nu tänker så mycket på hämnd) är det väl väldigt skonsamt för honom om vi bara dödar honom. Vem vill leva i ett fängelse? Ingen! Fängelse är ett tillräckligt hårt straff, dödsstraff behövs inte. En seriemördare är inte rädd för döden. En som har dödat någon och ångrar det får sitt straff för mordet, han får leva med det han har gjort.

Slutsats:Jag är emot dödstraff, det borde alla vara. Man...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Emot dödsstraff

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

 • Inactive member 2007-02-21

  Woho

 • Inactive member 2007-05-11

  Nja, finslipa språket och ha b

 • Inactive member 2007-09-16

  jäääääätttttteeeeee bra.......

 • Inactive member 2008-03-31

  tack nu vet jag hur jag ska sk

 • Inactive member 2010-10-28

  Grymt!

 • Inactive member 2018-06-29

  Jag håller med dig men jag tycker att dom som avrättAr folk borde få 6 års fängelse. De som är för borde få 1 års fängelse tycker jag och dom som är för har inga känslor om att blir avrättad. Jag däremot dödsstraff och dödsstraff är ett brott. Jag föddes i. KINA. FÅR MAN vara emot dödsstraff i kina.

 • Jaafer Tahri 2019-11-11

  Din legend nu kommer jag få A-plus

Källhänvisning

Inactive member [2007-02-20]   Emot dödsstraff
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=7614 [2023-09-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×