Trafficking

5381 visningar
uppladdat: 2007-05-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Varje år blir ca 1,2 miljoner barn offer för människohandel, så kallad trafficking. Barn ock kvinnor i fattiga land lovas av bekanta eller andra människor ett bättre liv, eller ett bra jobb med mycket pengar. De tror på lögnerna och följer med till andra länder. Väl framme blir det fråntagna sin frihet, sin identitet, och sedan blir de sålda. Många torteras fysiskt och psykiskt. Vissa tvingas med våld att åka och sälja sig själva. Trafficking kan också innebära att folk rövar bort människor för arbetskraft eller giftermål.
Människohandeln försiggår i hela värden, men mest i de fattiga länderna som t.ex. Kambodja. En svensk reporter var i Kambodja och intervjuade en flicka som fick hjälp med att fly ifrån sitt fångenskap som prostituerad. Flickan blev lovad ett bra arbete som sömmerska med hög lön. Så hög lön att hon skulle kunna köpa sig ett hus till sina föräldrar, men en då ha pengar kvar till annat. Hon blev lurad och såld om och om igen. Sen en dag sa han som ”ägde” kvinnorna att de inte hade så många kunder, så då tvingades kvinnorna att ha sex utan kondom. Men som tur var fick hon kontakt med en kvinna som hjälper utsatta kvinnor på gatan, och flickan lyckades ta sig ifrån eländet.
Bara i EU förs det in ca 120 000 barn och kvinnor årligen. Då kan man ju fråga sig, hur går det till? Hur är det möjligt? Förmodligen med lastbilar.
Jag tror trafficking beror på okunnighet, fattigdom, och att männen inte har känslor, eller åtminstone inte förmågan att sätta sig i andras situationer. Männen vet förmodligen inte vad jämställdhet är heller. De män som köper sex kan antigen inte få någon eller är bara väldigt överkåt och måste utöva sina behov. Det är ju helt sjukt!
Trafficking finns också i Sverige, uppskattningen är att ca 400-600 kvinnor forslas över Sveriges gränser. Då är inte barnen inräknade. Det är svårt att få exakta siffror på människohandeln för att den sker i största hämlighet. Man tror att antalet människosmugglingar har ökat det senaste året.
De grupper som sysslar med att sälja kvinnorna och barnen tjänar stora summor pengar, det uppskattas på 7 miljarder dollar/ år. Det gör människohandeln till världens tredje största organiserade brottslighet. Då efter vapen och narkotika.
När eller om barnen och tjejerna kommer ut ur fångenskapet får det oftast svåra psykiska följder. Många får svåra depressioner som vissa inte kommer ifrån. Och några tar sitt liv. Om väl barnen kommer hem är det sällan de blir accepterade av sin familj. Men det finns byar där de utsatta får återhämta sig och hjälp med att bearbeta det trauma som de har varit med om. Tur att det finns människor som bryr sig. Det finns även organisationer som kämpar emot trafficking, t.ex. Unicef och rädda barnen.
Jag hoppas att de aldrig slutar kämpa....

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Trafficking

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-14]   Trafficking
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8172 [2024-07-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×