Propaganda tal

5406 visningar
uppladdat: 2007-05-25
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Idéer för framtiden. Skoldemokraterna reformisterna.

Reformarbete. Någonting svårt för våra traditionella politiska partier, tycks det. Åtminstone när det gäller att radikalt reformera den idag förstockade skolan, med dess uråldriga system. Vi inom skoldemokraterna har det senaste året skissat på en skolreform, som kommer att revolutionera hela skolsystemet och antagligen bli den modell som andra länder kommer att anamma. Vi kallar det skollön. Smaka på ordet SKOLLÖN. Vi anser att varje elev skall erhålla en statlig lön för varje lektion med början i årskurs 4. Är ni helt vansinniga tänker säkert ni. Icke. Med de problem skolan dras med för tillfället är detta den enda, sunda lösningen. De utredningar våra experter gjort visar klart och tydligt detta faktum. De punkter vi tagit fasta på, och som rättas till med vårt förslag är

1. Skolk. Med avlönade lektioner visa mig då den elev som frivilligt skolkar. Jag tror nog snarare att man helst vill gå till skolan trots att man är sjuk. Detta leder i sin tur till att vi får framtida medborgare, som lär sig värdet av att gå till jobbet varje dag, utan att känna efter så mycket, vilket i sin tur sparar enorma pengar åt stat och kommun.
2. Stölder och langning. Vårt förslag gör att eleverna, istället för att langa knark och stjäla varandras mobiltelefoner har en säker inkomst till sitt förfogande utan att begå olagligheter. Detta leder, i sin tur till att färre ungdomar i tidig ålder fastnar i tung kriminalitet och kommer att spara åtskilliga miljarder kronor till staten i minskande fångvårdskostnader. Lägg därtill färre drabbade brottsoffer, och samhället kommer att bli så mycket bättre.
3. Minskade personal och underhållskostnader. Genom att lägga in skolunderhåll, reparationer som obligatorisk PRAO för varje elev, att utföras på den egna skolan, kan vaktmästarkåren sägas upp. Visserligen ökar arbetslösheten temporärt, men förtidspension samt naturlig avgång löser på sikt detta lilla problem. Eleverna lär sig då att ta ansvar för egendom, vilket då självklart leder till mindre vandalisering. Jag menar, vem smashar en ruta om det är du själv som skall byta den dagen efter.

Dessa tre punkter är då grunden i den reform som kommer att kosta omkring 55 miljarder i inledningsstadiet, men vi vet genom de beräkningar vi gjort, att allt kommer att betala sig inom 2 mandatperioder, för att sedan generera enorma budget överskott och kraftig ökning av våran BNP.
Ni må rygga tillbaka inför detta förslag, och tycka det är rappakalja, men vi är övertygade om att detta kommer att fungera. Även alla de oberoende statsvetare och ekonomer som vi visat förslaget för är helt inne på våran linje.
Att låta ett antikt och otryggt skolsystem rasera hela vårat samhälle, när ett så väl genomtänkt alternativ finns, verkar helt absurt. Låt alla de reaktionära bakåtsträvare som vill bevara det gamla få en knä...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Propaganda tal

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2009-05-18

    Mycket bra idéer. Tänkte själv att vi kunde låta lågstadieeleverna klara sig utan lön, de är lite väl små, men sen i fyran är ju plugget ett arbete som vilket som helst. Det är bara så att man inte har tänkt tillräckligt klart och insett att samhället kräver denna förändring. På 1600-talet skulle barnkonventionen säkert ha varit bra, men nu behöver vi nya grepp för att förhindra arbetslöshet och dålig motivation. Följer vi verkligen våra idéal när vi tvingar barnen att gå i skola och de ska pressa in sina kunskaper av eget förutseende? Om de får lön gör de uppgifterna med en tydlig och omedelbar belöning. Som det är nu skapas ångest i onödan. Två år försenad kommentar....

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-25]   Propaganda tal
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8265 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×