Vad är kristendom?

2 röster
14124 visningar
uppladdat: 2010-01-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Kristendomen är unik, eftersom Kristendom handlar mer om relationer än om religiösa handlingar. Istället för att följa regler om vad man får och inte får göra, är en kristens mål att utveckla en nära relation med Gud. Den relationen är möjlig genom Jesus Kristus, och genom vad den Helige Ande har gjort i våra liv.

Kristna tror att Bibeln är Guds ord och att den lär ut den viktigaste kunskapen. Kristna tror på en Gud som existerar i tre personligheter, Fadern, Sonen (Jesus Kristus), och den Helige Ande.

Kristna tror att mänskligheten skapades för att ha en relation med Gud, men att synden förde alla människor från Gud. Enligt Kristendomen gick Jesus Kristus här på jorden, Han var Gud men samtidigt människa, och dog på korset. Kristna tror att efter Jesus död på korset, begravdes han, för att sedan återuppstå och leva vid Faderns sida. Enligt Kristendomen var Jesu död på korset tillräckligt för att betala all världens synd, det är det som återuppbygger relationen mellan Kristus och människan.

För att bli räddad måste man lägga sin tro helt och hållet på Jesu död på korset. Om någon tror att Jesus Kristus dog på korset i hans ställe och betalde priset för hans synder, och sedan steg upp från de döda, då är den personen räddad. Det finns inget någon kan göra för att vara värd frälsning. Ingen kan bli "tillräckligt god" för att tillfredställa Gud, för vi är alla syndare. Det finns inget mer att göra för Jesus Kristus har gjort allt jobb. När han var på korset sade han, "Det är fullbordat"

Det finns inget man kan göra för att förtjäna frälsning, det finns inte heller något vi kan göra för att förlora vår frälsning om vi väl har lagt vår förtröstan på Jesus Kristus. Jesus säger "Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå under, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min fader har gett mig är större än allt annat, och ingen kan rycka det ur min faders hand." Vissa kanske tycker att, "Det är ju jätte bra när jag är frälst, då kan jag göra precis vad jag vill, utan att förlora min frälsning!" Men frälsningen är inte att göra precis som man vill. Frälsningen är att bli fri från sitt gamla syndiga liv, och vara fri att ha en riktig relation med Gud. Så länge kristna lever här på jorden i sina syndiga kroppar, kommer det bli en ständig kamp för att inte synda. Att leva i synd hindrar relationen som Gud vill ha med mänskligheten. Så länge någon lever i synd som troende, kommer han inte kunna få relationen Gud ville ha med honom. Kristna kan vinna seger över synden genom att studera och använda Guds ord (Bibeln) i deras liv, och följa den Helige Ande som leder oss i vardagliga situationer. Genom den Helige Ande följer vi Guds ord.

Religiösa grupper vill att människor ska göra eller inte ska göra vissa speciella saker, men så är det inte m...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

http://www.gotquestions.org/Svenska/Kristendom.html

Kommentera arbetet: Vad är kristendom?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-01-22]   Vad är kristendom?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58527 [2024-07-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×