Kristendom

3 röster
6637 visningar
uppladdat: 2010-03-18
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Kristendom är världens största religion med ungefär 2.1 miljarder anhängare. Kristendomen utgår från tron på Jesus Kristus. Kristendomens symbol är ett kors, som symboliserar att man tror på Jesus, som dog på korset. Jesus är Guds profet. De kristna har en helig skrift (en bok), som heter Bibeln. Boken är indelad i två huvudavdelningar: Gamla och Nya Testamentet.

I Bibeln står det om Jesu födelse och om åren innan. Kristendomen "föddes" av Judendomen, som de idag delar Gamla Testamentet med. De kristna tror på Gud som skapare till Jorden och på Jesus som Guds son. De kristna har sina gudstjänster i kyrkan. I en kyrka finns en predikstol, där prästen predikerar. I kyrkan samlas man för att be, ha dop, bröllop, gudstjänster m.m.

Jesus Kristus föddes i Betlehem, Palestina. Han var son till Maria. En dag kom ängeln Gabriel och berättade för Maria att hon ska få ett barn innan hon varit tillsammans med en man. Maria bodde i ett stall i Betlehem och där föddes Jesus. Han döptes vid 30 års ålder av Johannes Döparen, och efter dopet var Jesus med Johannes i öknen i 40 dagar och fastade.

Han gick från plats och plats för att predikera sin lära. Jesus hade många lärjungar och valde ut 12 apostlar (sändebud) av dessa. En av de 12 apostlarna var Judas Iskariot som förrådde Jesus genom att underlätta för romarna att fånga hon Jesus stod i konflikt med andra religiösa ledare på grund av vad han sade och predikerade. Under den judiska påskhelgen dömdes Jesus till döden av Pontius Pilatus och korsfästes av romarna omkring år 30.

Tre stora grupper inom kristendomen är Katolicism, Protestantism och Ortodoxism. Katolicism är den största gruppen. Katoliker tror på påven och helgon. Katoliker har kloster. Nunnor och munkar finns i kloster och är en del av katolicism. Protestanter tillber inte påven, helgon eller Maria. De ortodoxa tror inte heller på den katolska påven, men helgon har de. De har också många bilder, som kallas "ikoner". Det är bilder på helgon.

Nästan hela östliga delen världen är ortodoxa, men de finns även i andra delar. De...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kristendom

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2010-03-18]   Kristendom
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=58596 [2024-07-21]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×