Är julen kristen

2 röster
7062 visningar
uppladdat: 2006-04-02
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Argumenterande text är julen kristen

Är julen kristen?
Från början var julen mer kristen en vad den är nu. Det ända kristna med julen är om man går på jul ottan, men hur många gör det? Inte så många. Vi firar ju julen på grund av att Jesus föddes, men han föddes ju inte på julen och man vet inte när han föddes då heller man har ju lagt julafton där för att när man trodde på asagudarna i sverige hade man en fest då. Men jag tycker att meningen med julen är att man ska ta det lugnt, spendera tid med familjen, äta gott och bara ha en skön helg. Men vad har egentligen julen med kristendomen att göra, för mig ingenting. Visst man har kanske en julkrubba på nåt skåp men mer än så är de inte. Istället sitter man men familjen på julafton och proppar i sig mat som man egentligen inte tycker är så god, inte jag i alla fall. Man äter och äter tills man inte får ner en bit till och då har man efter rätten kavar och allt godis men man lyckas stoppa i sig det med. Sen mår man så illa och är så mätt att man inte kan göra någonting.

Innan julafton så går alla å längtar till julafton. Man har julkalendrar som man räknar ner dagarna på. Man tänder ett ljus varje söndag i december och man går på julbord med jobb och vänner visst är det trevligt men då har man inte ens pratat om julklapparna. Vilken hysteri man ska tänka ut och köpa dom perfekta julklapparna till alla och sen ska alla pengar räcka till man stressar runt från affär till affär för att hitta just den julklappen som någon har önskat sig eller man har kommit på. Man tror att man har börjat med julklappar i rätt god tid men sen är det sista helgen innan julafton som man köper dom. Nu börjar det närma sig julafton. Det är dags att baka kakor, godis göra maten köpa julgran städa, pynta fram med alla tomtar allt glitter fram med alla jul skivor men oj vi har glömt glöggen och musten och spriten. Man åker till affären och handlar det sista i sista minuten. Men då har man fortfarande alla julklappar kvar som ska slås in i papper och det ska va fint med lack. När det är natten före julafton allt är klart granen är pyntat och huset med, godiset är färdigt, all mat som går att göra klar är klar, jul strumpan är upphängd och alla ligger i sina sängar och väntar med en nervös känsla i magen och med en fundering på vad man ska få i morgon i sina paket.

Så här ser min jul ut och den har verkligen ingenting med gud att göra. Jag blir så arg på mig själv och alla andra som stressar genom hela december för att fixa och ofta köpa den perfekta julen. Kan man inte nöja sig med att vara med sin familj med lite god mat inte ett helt julbord som man ändå inte orkar äta upp utan man slänger de istället. Man kan väll ge varandra något för att man är tacksam men inte ta alla presenter för givet. En sak som jag skäms över är att på julaftons kvällen när man ska försöka sova är man så besviken på julaftons dagen som har varit för att man kanske inte har fått dom presenterna man ville ha eller att det inte var så mysigt som förra året. Egentligen ska man vara riktigt tacksam för det man får och att vi är så bortskämda. All den tid och svett som alla lägger ner på en dag visst är de charmigt och kul men jag tycker ändå att man kan ta det lite lugnare och det är inte mängden som räknas utan
tanken.

Jag är inte bara arg på mig själv utan hela sven...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Är julen kristen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2006-04-02]   Är julen kristen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5960 [2024-05-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×