Hur kunde förintelsen ske?

15 röster
22221 visningar
uppladdat: 2007-05-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Inför denna frågeställning så måste jag nog ta ställning och ”skylla” på Hitler.
Visserligen så förnedrades Tyskland efter första världskriget, när dom förlorade så mycket och sen förlorade pengar, sin militära krigsmakt, nästan allt för att förhindra att tyskland ska kunna kravla sig upp igen, så man kan nästan förstå dom, när det handlar om att ta hämnd på de allierade.
Judarna, romerna och alla andra som brutalt mördades av Hitler och hans män, vad hade dom med förnedringen att göra? Ja, mest, skulle jag tro, att det handlade om Hitler och hans ”visioner”. Han ville ju skapa det tredje riket, med alla arierna (alla renblodiga tyskar) skulle ha makten och att judarna skulle förslavas. Varför? Hitler tyckte att judarna var utsugare, parasiter och visserligen har alla rätt att uttrycka sin åsikt, men Hitler tog sitt argument till lite höga höjder.

Första världskriget ”visade de industrialiserade samhällenas förmåga att orsaka massdöd”. Folk hade redan orsakat massdöd under första världskriget så varför skulle man inte kunna göra det igen? Det var ju det man gjorde och man säger ju att det är lättare att döda andra gången, dessutom var ju de flesta ss-männen gamla krigsveteraner från första världskriget, så varför inte göra samma sak igen då? Inte för att jag stöder det som hände.

Hur? Denna frågeställning verkar ganska fel att besvara Jag menar, egentligen så kan man inte besvara den. Allt som någonsin hänt i historien orsakade förintelsen. Judar har alltid fått skulden för det mesta som hänt i historien t.ex. pogromerna i Ryssland. Filosofer från 1600-talet pratade om människans raser och t.o.m. Charles Darwin sade att den bäst anpassade överlever. Detta kan man ju tolka hur man vill och många har använt detta argument av det genom historien för att gynna sig själva.
Dessutom, under förintelsen, så praktiskt taget hjärntvättades folket i Tyskland. Tyskland blev, för att påminna, en diktatur där Hitler både hade tagit och fått makten. Man skulle kunna säga att bilden han gav av sig själv var: En fin farbror som alla kan lita på, som ska ge alla jobb och som hjärtligt tar emot alla, hjärntvättning alltså. Han fick sakta men säkert alla att tro att det faktiskt var judar...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Hur kunde förintelsen ske?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-05-15]   Hur kunde förintelsen ske?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=8179 [2021-10-22]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×